Zo 19 feb.: de Surinaams-Joodse Volkskeuken van Eddy Robles

 

 

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers delen hun lekkerste maaltijden met het publiek en vertellen en verbeelden gedurende de avond tegelijkertijd hun persoonlijke (familie)geschiedenis.

 

Zondag 19 februari eten we uit de Surinaams-joodse Volkskeuken van Eddy Robles en iedereen is van harte uitgenodigd aan te schuiven.

 

  

 

Eddy Robles (1952) is op zondag 19 februari de gastkok én hoofdgast in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère.

 

Hij is geboren in Paramaribo. In 1966 vertrok hij met zijn ouders en twee broers naar Rotterdam. Zijn vader zou bij Van Ommeren als walkapitein verder gaan. Zelf is hij als piloot opgeleid en heeft ook vele jaren in Frankrijk gewoond. Zijn tweede vrouw, Muriel Rodjan is moslima van Hindoestaanse, Indiase afkomst. Achttien jaar zijn ze nu samen. Het moment dat Eddy vertelde dat hij joods was, weet Muriel nog goed. ,,Ik viel bijna uit de auto van verbazing. Ik had me nooit gerealiseerd dat er ook joodse mensen in Suriname woonden.” Heel bijzonder, in Paramaribo staat een grote synagoge pal naast een moskee. Eddy: ,, In Suriname leven religies met elkaar en door elkaar heen. Feestdagen van Hindoes, Joden of Moslims worden gezamenlijk gevierd.  Ook tussen Muriel en mij zijn meer overeenkomsten dan verschillen. We respecteren anderen, zijn allebei familiemensen en houden van lekker eten.”

 

Middels een driegangendiner uit de Surinaams-joodse keuken, wil Eddy deze avond graag zijn favoriete recepten, zijn familieverhaal en het grotere verhaal van Joden in Suriname delen met Rotterdammers en andere geïnteresseerden.

 

 

Wat:

De Surinaams-Joodse Volkskeuken van Eddy Robles

 

Wanneer:

Zondag 19 februari, van 16 – 20 uur, inloop/ontvangst vanaf 15.30 uur

 

Entree:

Deelname is 17,50 euro p.p. inclusief een diner, welkomstdrankje en programma.

Reserveren van tickets kan via deze link.

 

 

foto’s © collectie familie RoblesReacties zijn gesloten .