Za 11 juni African food & music! bij opening expo

UITNODIGING

Zaterdag 11 juni tussen 17 en 21 uur is het feestelijke openingsprogramma van de nieuwe expositie MIJN AFRIKAANSE OMA.

Alle persoonlijke relaties van Rotterdammers met Afrikanen, worden deze dag gevierd – vanwege de expositie AFRIKA 010 in Wereldmuseum Rotterdam, in het bijzonder die met Afrika ten zuiden van de Sahara. Een zeer ruwe schatting leert dat zo’n 85.000 Rotterdammers één of meer etnische wortels hebben aldaar (CBS). Verhalenhuis Belvédère gaat op ontdekkingstocht, gaat u mee?

 

Photostudio

Afrikaanse roots of friends? Kom op uw allermooist naar Belvédère’s mobiele Fotostudio en laat u (gratis) vereeuwigen!

 

Live African Music!

Live on the legendary Belvédère stage de muzikanten Omar Ka, Dennis Winter & friends, speciaal voor de opening van de expositie Mijn Afrikaanse Oma!

 

Proeven uit de Volkskeuken

Deze avond in de Volkskeuken de Afro-Rotterdamse Tata Ndoye Sissoko, geboren in Dakar, specialiteit Senegalees en Catalaans. Openingshapjes maar ook een maaltijdsoep als u wilt proeven!  Zeker zijn van de Afrikaanse maaltijdsoep (€ 5 euro pp)? Reserveer alvast via

reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 

Expositie

Een nieuwe hedendaagse erfgoed expositie in samenwerking met Wereldmuseum Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen, van 11 juni t/m 2 oktober 2016:

Familie Akinwole en Familie Omigié spelen de hoofdrol en vertellen hun persoonlijke verhaal aan de hand van hun eigen foto’s, kleding, voorwerpen én objecten uit de collectie van Wereldmuseum Rotterdam. Daarnaast meer verhalen over de relaties van Rotterdammers en Afrikanen. Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag, tussen 11 en 18 uur, én wanneer de deur openstaat op de andere dagen! Lees hier meer

 

Omar Ka & friends in Dizzy, Rotterdam 2016 © Joop Reijngoud & Linda Malherbe

2498++Reacties zijn gesloten .