Za 11 nov.: Diwali lichtjesfeest in de Volkskeuken met live muziek, workshop & spelen

 

Op zaterdag 11 november viert Verhalenhuis Belvédère het grootste en meest belangrijke feest uit India: Diwali. Dit van oorsprong Hindoestaanse lichtjesfeest wordt niet alleen gevierd in India maar in veel landen in Azië als ook in Suriname, daar is het bijvoorbeeld sinds 2010 een Nationale feestdag. Een week lang brandt op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo de Suriname Dia. In Nederland vieren ook alle Hindoestaanse gemeenschappen dit feest.

 

 

 

Het vieren gaat gepaard met het samen nuttigen van veel (zoet) eten, in ieder geval is alles vegetarisch. In India steekt men daarnaast ook vuurwerk af. Divali is een vrolijk feest, het is een feest voor iedereen, voor jong en oud, man en vrouw, arm en rijk. Bij het Divalifeest gaat het om de goede dingen die het kwade overwinnen: het licht wint het van de duisternis, de warmte van de kou, de waarheid van de onwaarheid en de reinheid van onreinheid.

 

Kom kennis maken met dit familiefeest: mensen zoeken elkaar in de dagen op en geven elkaar cadeaus en zoetigheden. Er worden in het hele huis lichtjes aangestoken, traditioneel zijn dit kaarsen in kleine kleien potjes gevuld met geklaarde boter, een rij van diya’s. Op deze manier kan men licht, kennis en positiviteit verwelkomen in het huis en in het hart.

 

De host van deze dag is Manchu, de gastkok is Ashish. Er is Bollywood muziek, live muziek van Aura Rascon (bansuri), een kinderworkshop* in de middag, een pubquiz, Carrom, Indiase & Hollandse bordspelen en natuurlijk delen we een heerlijke maaltijd uit de Indiase Volkskeuken.

 

*De kinderworkshop: je eigen diya versieren & een rangoli maken (mandala van gekleurd zand), geschikt voor alle leeftijden.

 

 

Wanneer: zaterdag 11 november 2023

 

Tijd: 15 – 21 uur, let op vanaf 15 uur is de inloop en zijn er gratis inloopworkshops voor kinderen. Vanaf 17 uur start het avondprogramma.

 

Kosten: 

deelname diner & avondprogramma € 15 per persoon inclusief maaltijd en welkomstdrankje.

Kinderen deelname workshop gratis, maaltijd € 7,50 p.p.

 

Reserveren noodzakelijk en kan via deze link

 

 Reacties zijn gesloten .