Za 11 sept. & zo 12 sept.: Open Monumentendag met tours, lunch etc.

 

Ook in Rotterdam worden op za 11 en zo 12 september 2021 in het kader van de Open Monumentendagen vele prachtige gebouwen opengesteld voor publiek.

 

Verhalenhuis Belvédère is een bijzonder monument, van vier verdiepingen, met vele verhalen. Dwaal zelf door het huis of ga mee op tour. Speciaal voor deze dagen zijn er rondleidingen door huis en wijk. Het programma en tijdschema is als volgt:

 

ZA 11 SEPTEMBER

12 uur: ‘Kapie maken’, lunchwandeltour over Katendrecht met proeven/binnenkijken/ontmoeten, duur 2 uur, 15 euro p.p. Reserveer hier.
v.a. 12 – 15 uur: Volkskeuken Lunch van een van Belvédère gastkoks, 10 euro p.p., zolang de voorraad strekt.

12 uur: Belvédère Huis Tour. Duur ca. 45 min. Gratis. Reserveer hier.

14 uur: Belvédère Expo Tour. Duur ca. 60 min. Gratis. Reserveer hier.

16 uur: Belvédère Huis Tour. Duur ca. 45 min. Gratis. Reserveer hier.

 

ZO 12 SEPTEMBER

v.a. 12 – 15 uur: Lunch uit de Volkskeuken van één van de Belvédère gastkoks, 10 euro p.p., zolang de voorraad strekt
12  uur: Belvédère Huis Tour. Duur ca. 45 min. Gratis. Reserveer hier.
14 uur: Belvédère Expo Tour. Duur ca. 60 min. Gratis. Reserveer hier.
15  uur: Belvédère Huis Tour. Duur ca. 45 min. Gratis. Reserveer hier.

 

 

TOELICHTING

 

Belvédère Huis Tour
Een monument vol verhalen, van 1894 tot nu, van begane grond tot aan de zolder. We zien vier verdiepingen en aan de hand van veel foto’s en de sporen in het huis worden de verhalen zichtbaar.
Toegang gratis, duur ca. 45 minuten, max. 10 personen. Reserveren noodzakelijk, zie boven.
 

Belvédère Expo Tour
Het Verhalenhuis presenteert erfgoedexposities met de verhalen van Rotterdammers. Tijdens de expo tour nemen we gasten mee langs drie exposities in een uur tijd, met alle verhalen achter de schermen. Toegang gratis, duur ca. 60 minuten, max. 11 personen. Reserveren noodzakelijk, zie boven.

 

Uit de Volkskeuken
Rotterdam is thuishaven voor meer dan 200 nationaliteiten. Volkskeukens staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar. Rotterdammers treden op als gastkok in de Volkskeuken van Belvédère: zij presenteren hun favoriete gerecht of familierecept en delen tegelijkertijd in beeld hun persoonlijke (migratie)geschiedenis met de bezoeker. De gastkoks worden ca. 2 weken van te voren bekend gemaakt.
Een lunch van een van de Volkskeuken-gastkoks op zaterdag of zondag is tussen 12 en 15 uur mogelijk, kosten 10,00 p.p. inclusief welkomstdrankje. Max. 30 personen.

 

‘Kapie maken’
Geleide wandeling over Katendrecht: van Verhalenhuis tot FENIX. Over de historie en de toekomst van de wijk, met binnenkijken, ontmoetingen & proeverijen.
Nergens in Rotterdam zijn de verhalen van de stad zo voelbaar als op Katendrecht. Van de Joodse landverhuizers van begin 20e eeuw, het eerste Chinatown van Europa, de Griekse kooplieden, het eerste Kaapverdiaanse zeemanspension tot aan de vluchtelingen vandaag. Met de deelnemers maken we een ‘Kapie’ oftewel een rondgang over de Kaap. We trekken door de wijk, kijken even binnen, luisteren, ontmoeten én proeven van Chinese dumplings, Griekse olijven, Joodse boterkoek tot en met Kaapverdische grogue. Een tour i.s.m. Fenix Landverhuizersmuseum in wording.
Deelname € 15 euro p.p. Max. 10 personen, duur ca. 1,5-2 uur. Begin- en eindpunt: Verhalenhuis. Reserveren noodzakelijk, zie boven.

 

  

  

 

Bijzonder
In 2014 heeft Verhalenhuis Belvédère tijdens Open Monumentendag het traditionele Monumentenschildje van Historisch Genootschap Roterodamum uitgereikt gekregen. Het monumentenschildje is bestemd voor de eigenaar van een monumentaal pand in Rotterdam dat met meer dan gewone moeite is gered, gerenoveerd en zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat en stijl is hersteld. Daar zijn we heel erg trots op! Het schildje hangt sinds die tijd te pronken naast onze voordeur. Een prachtige erkenning voor al die obligatiehouders, fondsen, vrijwilligers en andere ondersteuners die het Verhalenhuis mede mogelijk maken.

 

Check hier het volledige programma van Open Monumentendagen Rotterdam 2021.Reacties zijn gesloten .