Za 13 nov.: Constance Film & Dans in de Volkskeuken

 

Op zaterdag 13 november is in Belvédère’s Volkskeuken een presentatie van Constance Film & Dans. Constance van Duinen presenteert een vijftal van haar korte films gecombineerd met een live tapdans optreden én een Indische lunch of diner door gastkok Yin Kohar (Soerabaja/Rotterdam).

 

 

De films Koloniaal Lood (2020) en Geluk of Ongeluk (2020) zijn gebaseerd op haar Indische verleden. Samoe (2015) staat voor diverse identiteiten uit verschillende wereldculturen. De door aardbevingen ineengestorte tempelgebouwen in Indonesië waren aanleiding voor de film Blay Kickette zijn (2021). Sneller dan mijn schaduw (2003) is een film waarbij zij tapdanst met haar schaduw. Het is een live performance met percussionist Michael de Miranda.

 

De eerste drie films zijn gemaakt met Michael de Miranda – muziek/beeldmontage en Edward Susanna – foto/bewerking. De laatste twee films zijn gemaakt in samenwerking met Hans Werlemann – idee/film, Michael de Miranda – muziek en Claudi Cornaz – montage.

 

Constance van Duinen is beeldend kunstenaar en tapdanser, maakt twee- en driedimensionaal werk en installaties voor bijzondere locaties, literaire evenementen, kunstroutes, is organisator/programmeur van beeldende kunst, dans en muziekprojecten. Ze is geboren in Jayapura, Papoea, Indonesië (vh. Nederlands Nieuw-Guinea) en nu woonachtig op Rotterdam-Katendrecht.

 

Constance Film & Dans in de Volkskeuken

Wanneer: za 13 november 2021
Tijd:
met lunch 12 uur, inloop 11.30 uur.
met diner 16.30 uur, inloop 16 uur.
Duur ca. 1,5 uur.
Kosten: 15 euro per persoon.
Reserveren is noodzakelijk via deze link.

 

 Reacties zijn gesloten .