Za 14 feb.: Verhalenacademie #2 over ‘Gastvrijheid’

Verhalenhuis Belvédère is gestart met de Verhalenacademie: persoonlijke verhalencolleges of inspiratiebijeenkomsten, in eerste instantie vooral voor Belvédère vrijwilligers, ter lering en vermaak en als dank voor alle inzet en betrokkenheid! De colleges zijn echter interessant en open voor andere belangstellenden. Het eerste Verhalencollege vond plaats op 24 januari jl. onder leiding van gastdocent Erik Post (Radiomaker RTV Rijnmond). Het tweede Verhalencollege is onder leiding van Corrie Kreuk (afgestudeerd als onderzoeker aan de Universiteit van Humanistiek en in het dagelijks werk geestelijk verzorger).

 

Zaterdag 14 februari / 13 – 17 uur: Verhalencollege #2

“Gastvrijheid” onder leiding van gastdocent Corrie Kreuk. Deelname € 25 p.p. inclusief lunch. Belvédère vrijwilligers gratis, reserveren noodzakelijk via: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 _7719a

TOELICHTING

Corrie Kreuk geeft regelmatig workshops over gastvrij zijn. Corrie zegt:  “Gastvrijheid is een belangrijke waarde. Vele mensen willen graag gastvrij zijn en hun gasten thuis gastvrij ontvangen. Ook organisaties willen een gastvrije omgeving creëren. En zelfs wordt er gesproken over ‘gastvrije steden’: steden waar bezoekers en bewoners zich prettig voelen.
Maar wat verstaan we eigenlijk onder gastvrij zijn? Dat is natuurlijk niet hetzelfde voor iedereen. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende beelden over wat gastvrij is.
In de workshop Gastvrijheid gaan we met elkaar op zoek naar antwoorden op vragen over gastvrijheid.   Wat verstaan we onder gastvrijheid? Wat is  nodig is om een gastvrije sfeer te creëren? Wat draagt daaraan bij en wat juist niet?  Wat kun je doen om een gastvrije plek te maken? Een plek waar veel verschillende mensen zich thuis kunnen voelen. Een plek waar door geregisseerde en spontane uitwisselingen publieke vertrouwdheid ontstaat. Een plek waar we met elkaar een plezierig, ontspannen en nieuwsgierig sociaal klimaat ontwikkelen, koesteren en waarderen.

 

Vrijwilligers zijn belangrijke dragers van het Verhalenhuis.  Activiteiten in het Verhalenhuis zijn er opgericht om  mensen en gemeenschappen met elkaar te verbinden.
De vorm van de activiteiten verschilt steeds: dan organiseert het Verhalenhuis een Volkskeuken, een tentoonstelling of bijvoorbeeld een debat of daguitstap. De waarden die er achter liggen zijn steeds hetzelfde: gastvrij, positief en persoonlijk. Gastvrijheid is al met al een zeer belangrijk werkprincipe van het Verhalenhuis.

 

 Reacties zijn gesloten .