Za 15 juni: Loving Day in Belvédère

 

Het is weer tijd voor Loving Day. We vieren de gemengde stad, de gemengde liefdes en families in verleden en heden: Loving Day Rotterdam 2024 op zaterdag 15 juni 2024 van 14.00 tot 17.30 uur in Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam.

 

Reis door je roots met verhalen, film, live muziek en workshops…..

 

Het programma:

 

14.30u
Samen kijken we naar de documentaire ‘Liefde in procedure’, gevolgd door een gesprek met de makers Moos Pozzo en Laura Huygen en het inspirerende Nederlands-Gambiaanse koppel Fams Fofana (24) en Kelly Palmen (24) uit de film.

 

15.30u
Ontdek jouw afkomst en identiteit tijdens de workshop Tracing Your Roots’ door Yvette Kopijn, oral historian. Ooit begonnen als een project waarin  jongeren met wortels in Indië/Indonesië de kans krijgen antwoorden te vinden op vragen over hun afkomst en identiteit.

 

16.15u
Duik in het persoonlijke verhaal van Julia, een dubbelbloed van Surinaamse afkomst, tijdens een fragment uit de aangrijpende muzikale vertelling ‘Van Dichtbij in 2 culturen’ door Leontine Vreeke.

 

En laat je tussen de voorstellingen betoveren door spoken word artiesten Cameleon, Afu Sensi, MC Raffa en Carina Fernandes. Na afloop is er live muziek van Geel en Ariëne Sillié.

 

Lovingday Rotterdam 2024

Wanneer: zaterdag 15 juni 2024

Tijd: 14.00-17.30 uur
Kosten: € 5 per persoon
Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link

Getekend door Celeste Fortunato Duarte

 

 

Rotterdam viert de gemengde stad, de gemengde liefdes en families in verleden en heden: Loving Day Rotterdam 2024.
Als havenstad heeft Rotterdam een rijke migratiegeschiedenis. De stad is de thuishaven van meer dan 200 verschillende nationaliteiten. Voor de verhalen van mensen met gemengde relaties is nog niet zoveel aandacht. Immigranten en Rotterdammers leven niet alleen naast elkaar, maar ook met elkaar. Er ontstonden al eeuwen terug gemengde liefdes waaruit generaties Rotterdammers van gemengde herkomst voortkwamen. De gemengde relaties, families en kinderen maken niet altijd een duidelijk of zichtbaar onderdeel uit van de lokale geschiedenis.

 

Stichting LovingDay.NL presenteert daarom activiteiten en programma’s rondom gemengde relaties. Op zaterdag 15 juni is in Verhalenhuis Belvédère Loving Day 2024 in Rotterdam

 Reacties zijn gesloten .