T/m 23 apr.: (luister)expositie Rotterdam Estonia 100

 Estland viert in 2018 haar 100-jarig bestaan. De Rotterdamse vormgeefster Kaire Guthan geboren in Estland, heeft dit jaar een bijzondere tentoonstelling en publicatie samengesteld: “Estonia door 100 Paar Ogen / Estonia through 100 Pairs of Eyes”. De expositie startte in Estland en was te zien in Tartu, Haapsalu, Stockholm, Kärdla, Toronto, San Francisco, Tallinn, Berlijn en in Rotterdam, in de Fenixloodsen in Rotterdam-Katendrecht. Het boek bevat fotoportretten van 100 Esten in de leeftijd van 1 t/m 100 jaar; van de 100-jaar jonge Linda Erika, geboren in 1918 tot en met de jongste deelnemer: Jako, geboren in februari 2017. Met onbekende en bekende Esten zoals componist Arvo Pärt, fashion designer Aldo Järvsoo, schrijver Hando Runnel, musicus Tommy Cash en freestyle skier Kelly Sildaru.
 

De tentoonstelling Rotterdam Estonia 100

 
Verhalenhuis Belvédère is op zoek gegaan naar de Estse gemeenschap in de stad. Welke Esten zijn er nu in Rotterdam te vinden? Wat is hun migratieverhaal? We vonden Estse geschiedenis heel dichtbij huis. Ooit was de Estonia Bar in Katendrecht een café annex pension aan de Veerlaan waar al voor WOII de Esten aankwamen en een thuis vonden in Rotterdam. Wat is het verhaal van de Estonia Bar? We presenteren daarom de luisterexpositie Rotterdam Estonia 100, hierin vertellen 10 Estische Rotterdammers via beeld en audio hun verhaal.
 
Wanneer:
15 december 2018 t/m 23 april 2019
 
Openingstijden:
vrijdag t/m zondag, van 11 – 18 uur én wanneer doordeweeks de deur open is.
 
Adres:
Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam-Katendrecht. Tentoonstelling is op de 3e etage (lift aanwezig).
 
Toegang: gratis.
 
Feestelijke opening expositie: zaterdag 15 december aanvang 16 uur. Start in Verhalenhuis Belvédère met bezoek aan de Fenixloodsen en diverse optredens. Einde ca. 18.30 uur. Reserveren niet nodig.
 Reacties zijn gesloten .