Za 16 apr. Verhalencollege #12

01klein

 

Belvédère’s Verhalenacademie presenteert op zaterdag 16 april van 14 tot 17 uur Verhalencollege #12:  ‘ALTIJD OP ZOEK NAAR EEN NIEUW VERHAAL’ onder leiding van gastdocent en journalist Nico Haasbroek.

 

De Verhalencolleges zijn in de eerste plaats bedoeld voor alle Belvédère vrijwilligers, ter lering en vermaak en als dank voor alle inzet en betrokkenheid. De unieke, persoonlijke colleges zijn echter interessant en open voor alle belangstellenden!

 

Deelname € 15 p.p. en gratis voor vrijwilligers van Belvédère, reserveren noodzakelijk via 010 720 09 97 of via reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl.

 

PROGRAMMA

13.30 uur inloop met koffie, thee en iets lekkers

14.00 uur start Verhalencollege

17.00 uur afsluiting met drankje/hapje

 

Over Nico Haasbroek 

Nico Haasbroek is een zeer ervaren journalist en betrokken bij buurt, stad, land en wereld. Hoe zorg je dat de verhalen die er werkelijk toe doen gehoord en gezien worden? Voor deze kwestie zet Nico Haasbroek zich al jaren in. Hij was onder meer buitenlandcorrespondent, oprichter en hoofdredacteur van RTV Rijnmond en hoofdredacteur van het NOS Journaal. Eerder verschenen zijn boeken KLM-Affaires en De Journaaljaren. Haasbroek doceerde onder andere een aantal jaren aan Universiteit van Amsterdam en voor Fanack, de online kroniek voor de MENA-landen reist hij de wereld rond. Nico is altijd op zoek naar een nieuw verhaal en avontuur. Vele projecten zijn door Nico geïnitieerd en uitgevoerd in binnen- en buitenland.

 

Actueel is de Middellandman. Als Middellandman reist Nico dichtbij huis, namelijk door zijn eigen buurt in Rotterdam-West. Dat doet hij om deze plek en de bewoners beter te leren kennen en samen met geïnteresseerden ideeën op te doen voor nieuwe ontwikkelingen die de wijk ten goede zouden komen. Op zijn website zijn ervaringen, gesprekken, observaties en activiteiten voor iedereen te lezen: www.nicohaasbroek.nl.

 

Over zijn Verhalencollege ‘Altijd op zoek naar een nieuw verhaal’

Tijdens het Verhalencollege op 16 april zal Nico vooral ingaan op het actuele project De Middellandman. Zelf zegt hij: “De Middellandman is één groot verhaal.” Nico zal dit verhaal vertellen en uitleggen waarom en hoe hij dit project onderneemt.

Tevens is het idee is dat we – door met elkaar goede en relevante vragen te verzinnen – een ‘groot interview’ met Nico afnemen. En als er ruimte en zin is kunnen we het ‘3 woorden spel doen’ . Met die woorden moet je zelf een kort verhaal schrijven, wat we de daarna kunnen bespreken. Hoe de middag precies gaat verlopen, laat zich moeilijk te voorspellen. Net als het leven zelf. Bij Nico moet er altijd ruimte zijn voor het onverwachtse, want alleen dan ontstaan er werkelijk nieuwe inzichten.

 

DMM logo 01 CMYK zwart kopie

 

 Reacties zijn gesloten .