Livestream terugkijken: Maleisische Volkskeuken door Tak Pin Lam & Wei Tong

  
 
Op zaterdag 16 mei presenteerden we in het Verhalenhuis een live Maleisisch cooking event via Facebook met een driegangen-afhaalmenu.
 
In Belvédère’s Volkskeuken koken Rotterdammers en vertellen hun levensverhalen. Normaal gesproken delen we de maaltijd aan lange tafels, luisteren en ontmoeten we elkaar. In deze quarantaine tijd is het anders en presenteren we Volkskeukens online. Wei Tong , geboren in Maleisië, kookte samen met Tak Pin Lam met Chinese roots, een driegangenmenu; dit was live te volgen via Facebook. Tegelijkertijd vertelden zij ook hun persoonlijke verhaal. Na de livestream kon het diner worden afgehaald.
 
Heeft u dit gemist? Hier kan de livestream worden teruggekeken.
 

Links Tong met zijn familie, rechts Tak Pin met zijn moeder.
 
Over de gastkoks
Tak Pin Lam (Rotterdam / Roosendaal / Hong Kong) is in het dagelijkse leven studievoorlichter op de Hogeschool Rotterdam. In 2018 behaalde hij zijn Bachelor of Arts aan de Willem de Kooning Academie en woont sinds 2011 in Rotterdam. Hij is aangesloten bij Studio Zi, een Chinees kunstenaarscollectief in Rotterdam. Via de Rotterdamse badmintonvereniging Asterix leerde hij Wei Tong kennen, oorspronkelijk uit Maleisië. Tong spreekt Cantonees, Mandarijn en Maleisisch Bahasa. Samen koken ze af en toe in het Verhalenhuis. Tak Pin: “Sommige mensen noemen mij banaantje, geel van buiten en wit van binnen. Ik zeg zelf altijd dat ik maker ben van mijn identiteit. Vanaf het moment dat ik ging koken in Belvédère’s Volkskeuken kwam ik weer in contact met mijn eigen roots en leerde ik de diversiteit van de Chinese keuken. Mijn ouders hadden vroeger een Chinees restaurant en ik weet nog wel dat ik altijd een krukje pakte en erop ging staan zodat ik mee kon kijken wat mijn moeder aan het maken was. Ik ben blij dat ik weer bezig ben met het maken van hetgeen ons allen bindt: eten.”

 

Maleisisch driegangen afhaalmenu door Wei Tong & Tak Pin Lam

 

Wanneer: za 16 mei

Tijd: 16 – 18 uur

16 – 17.30 uur: livestream koken en vertellen via Facebook Live. Voertaal is Nederlands.

17.30 – 18.30 uur: afhalen, adres Rechthuislaan 1 in Katendrecht.

We houden ons daarbij aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact en organiseren de anderhalve meter afstand.

 

Kosten en reserveren: het driegangenmenu is € 15,00 p.p. Tickets te koop via deze link.

Links Tak Pin (midden) en Tong (rechts) in de Volkskeuken, rechts Tong op reis in Mongolië.

 

 

Over de Volkskeuken

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gewoonten beleven. Ook vieren we elkaars feestdagen.

 

 Reacties zijn gesloten .