T/m sept. in Verhalendepot: Chinese drakenkop

 

Speciaal vanwege Chinees nieuwjaar én onze nog steeds groeiende prachtige Chinese erfgoed- en verhalencollectie in het Verhalendepot (in onze ruimte op de derde verdieping in Depot Boijmans Van Beuningen) is nu een Chinese drakenkop uit de collectie van Museum Rotterdam gearriveerd.

 

 

De complete draak is wel zo’n twintig meter lang en is in 1990 door Shanghai aan de Chinese gemeenschap in Rotterdam geschonken bij het 650-jarig bestaan van de stad. Toen zette de draak de openingsceremonie van de Chinese pagode in Het Park bij de Euromast luister bij. Sindsdien is deze met Chinees Nieuwjaar meegevoerd door de straten van Chinatown Rotterdam – totdat de draak in 2000 een museumstuk werd.

 

In ons Verhalendepot wordt de geschiedenis van de Chinezen in Nederland verbeeld. In 1911 ontstond in Rotterdam het eerste grote Europese Chinatown op Katendrecht. In het Verhalendepot verzamelen we de persoonlijke objecten van families: van serviesgoed, kleding tot en met menukaarten en opiumpijpen.

 

 

Iedereen is vooral van harte uitgenodigd voor een bezoek aan onze ruimte op de derde verdieping, we zijn er iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag! Wees welkom.

 

 

Speciaal voor de viering van Chinees nieuwjaar is er op zaterdag 17 februari 2023 in het Verhalendepot een programma met jonge dans/kostuumgroep, een drakenrondleiding in samenwerking met Museum Boijmans conservator Alexandra van Dongen én de spectaculaire leeuwendans komt langs (om 12 uur bij de hoofdentree). De Drakenkop van Museum Rotterdam is tot en met september 2024 te zien.

 

 

 

 

Drakenmantel in collectie Boijmans links en drakenmantel (familie Wu) in collectie Verhalenhuis rechts.

 

 

Wanneer: iedere do, vr, za en zo

 

Tijd en plek: 12.00 – 16.00 uur  Verhalendepot op de 3e etage in Depot Boijmans, Museumpark 24

 

Toegang: het Depot van Boijmans is voor mensen met een RotterdamPas en Museumjaarkaart toegankelijk voor € 1. Voor overige bezoekers €20 p.p. (t/m 18 jaar gratis). Let op: alle tickets tot het Depot moeten wel vooraf online gereserveerd worden. De toegang gaat op basis van een tijdslot. Reserveren kan via de site van Boijmans, boek een ticket voor 17 februari tussen 12 en 16 uur via deze link.Reacties zijn gesloten .