Za 17 juni: Tjilp cd presentatie

Tjilp-cd

 

Tjilp is een formatie rond de Rotterdamse zangeres en songwriter Merel van Tellingen, naamgever van het kwartet. Merel ontmoette onlangs Belvédère’s gastschrijver Adnan Alaoda, en presenteerde een zelfgemaakte song als antwoord op een Syrisch gedicht.

 

Tjilp lanceert en presenteert zaterdag 17 juni haar allereerste cd: ‘Planets in my head’ met 11 originele songs in het Verhalenhuis! Tjilp bestaat naast Merel uit: Richard van Duinen (bas en gitaar), Wytze van der Zweep (drums en percussie) en Monica Kemink (sax en fluit). Samen spelen zij een lekkere mix van jazzy nummers: nieuw, oud en eigen, bluesy of bossa, latin en swing. Muziek om naar te luisteren en op weg te dromen, helemaal thuis in (de voormalige jazzclub) Belvédère!
De eigen nummers die Tjilp speelt zijn geschreven door Merel van Tellingen die zichzelf met een fijn harmonisch bedje op de piano begeleidt. Op de cd speelt Alphonso Makovec trompet op een groot deel van de nummers. Ook hij zal er in Belvédère bij zijn om deze cd-presentatie mee te vieren.
In 2016 was Tjilp live te horen op oa Jazz In De Gracht, het Strandwalfestival in Rijswijk, het Weeshuis van de Kunst in De Bilt en Café Vlaanderen in Delft. Daarnaast haalde zij de halve finale van ArtRocks met het nummer “Planets In Your Head” dat is geïnspireerd op een kunstwerk van Yinka Shonibare uit het Tropenmuseum. Check Tjilp
Wanneer: za 17 juni, start 13.30 (tot ca. 16.00 uur)

 

Entree: gratis

 

TjilpReacties zijn gesloten .