Za 17 nov.: joods muziek- en erfgoeddiner met BEAM


 
Zaterdag 17 november presenteren we opnieuw een verhaal over Joods (immaterieel) erfgoed met een joodse maaltijd uit de Volkskeuken en een live muziekconcert!
 
Wanneer: zaterdag 17 november 2018
 
Aanvang: 18 uur, inloop vanaf 17.30 uur
 
Deelname: 15 euro p.p. Reserveren noodzakelijk, tickets via deze link
 


 
Over het programma

 
BEAM is een collectief met twee Israëli t.w. de saxofonist Maayan Smith en gitarist Eran Har Even aangevuld met de twee Luxemburgse muzikanten Boris Schmidt en Niels Engel. Maayan en Eran studeerden aan het conservatorium van Jerusalem. Maayan deel veel ervaring op in de klassieke- en kamermuziek, maar altijd kwam bij hem weer zijn diepe liefde voor de jazz bovendrijven. Hij emigreerde intussen naar Belgie en daar kreeg hij in 2001 de Toots Thielemans Jazz Award uitgereikt. Ze behoren tot de meest actieve muzikanten in de Nederlandse jazz scene. Samen bedachten zij BEAM, niet alleen een (instrumentele) jazz band maar ook een hechte vriendengroep en dat beleef je sterk als ze samen muziek maken.
 
Tijdens dit concert lanceren Eran Har Even en zijn collega-bandleden hun debuutalbum Flight Dream. Dit album bevat sterke, lyrische composities, goed doordachte solo’s en een spannende groepsinteractie. Klik hier voor een videopreview. Het optreden is onderdeel van de serie Muziek Verbindt, van Kunstenisraël.
 
Gedurende het concert wordt een authentieke maaltijd uit de Volkskeuken geserveerd door de Belvédere’s gastkok van die avond: Marit Shalem (Rotterdam – Haifa/Israël).Reacties zijn gesloten .