Za 18 juni: Arab Ladies Night tijdens Filmfestival in L/V

 

Tijdens het Arab Film Festival Rotterdam is Ladies Night een terugkerend fenomeen. Dit jaar is Verhalenhuis Belvédère ook present in de hal van LantarenVenster. Er is live muziek in samenwerking met Music Matters en handgemaakte parfums, henna en Arabische delicatessen voordat de films op Ladies Night starten.

 

Programma van deze avond bestaat uit:

19.30-20.30 uur: live muziek i.s.m. Music Matters

19.30-20.30 uur: handgemaakte parfums, henna en Arabische delicatessen i.s.m. Verhalenhuis Belvédère

 

Toegang tot de hal van LantarenVenster is gratis. Adres: Otto Reuchlinweg 99, 3072 MD Rotterdam.

 

20.45 uur : film DAUGHTERS OF ABDULRAHMAN–  van de Jordaanse filmmaker Zaid Abu Hamdan.

Een universeel familiedrama over vrouwen die keuzes moeten maken in een patriarchale samenleving. Vier zussen zijn elkaar uit het oog geraakt om te ontsnappen aan hun leven wat voor hen bepaald wordt. De vrouwen laten een afspiegeling van de verschillende lagen van de Jordaanse maatschappij zien. De film gaat over wat achter de voordeur gebeurt en over verhalen die gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen in de buitenwijken van Amman. De vier zussen komen gedwongen samen om hun plotseling vermiste vader te vinden. Tijdens hun onverwachte zoektocht worden geheimen onthuld en meer…  

 

Tickets via deze link.

 

 

21.00 uur: film CASABLANCA BEATS – van de Marokkaanse filmmaker Nabil Ayouch

Anas, een voormalig rapper, werkt voor een cultureel centrum in een achterstandswijk van Casablanca, waar hij jonge mensen ontmoet die iets bijzonders te vertellen hebben, maar niet weten hoe. Aangemoedigd door hun leraar worden deze jongeren gesteund om de oude traditie te overwinnen, glanzende moderniteit en religieus radicalisme terzijde te leggen om hun eigen stem te vinden, met behulp van rap als medium.   

 

Tickets via deze link.

 

LEES HIER EEN INTERVIEW MET ROSH ABDELFATAH VAN ARAB FILM FESTIVAL ROTTERDAM
 

Over het Arab Film Festival Rotterdam

15 jun 2022 t/m 19 jun 2022

 

Het Arab Film Festival is terug in LantarenVenster in Rotterdam. Van 15 tot 19 juni zie je een breed en specifiek filmaanbod dat stereotypen doorbreekt en een overzicht geeft van de belangrijkste films die verschijnen in de Arabische regio.  Van Marokko, Tunesië, Egypte, Qatar, Koeweit, Saoedi-Arabië, Palestina, Jordanië, Syrië tot Irak. Mede mogelijk gemaakt door Al Jazeera en het Doha Film Institute.

Films over actuele kwesties zoals water- en voedseltekorten, maar ook de nieuwste satire uit Egypte en Koeweit. Films van jonge makers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Films voor jongeren en vrouwen, families en kenners. Films die nuance geven én een podium bieden aan de nieuwste filmmakers.Reacties zijn gesloten .