Za 18 mei: Chinees-Indisch Restaurant Stickeralbum door Benjamin Li

 

Kunstenaar Benjamin Li maakte een ontdekkingsreis langs (bijna) alle Chinees-Indische restaurants in Nederland. Gemotiveerd door de centrale rol die het restaurant van zijn familie speelde in zijn jeugd, ging hij op zoek naar de geschiedenis en de positie van het Chinees-Indische restaurant in het culinaire landschap van Nederland. In tien jaar tijd reisde hij met de trein en vouwfiets van dorp naar dorp door het hele land om de afhaalmenukaarten van deze restaurants te verzamelen en de unieke Chinees-Indische gerechten te fotograferen.

 

Zaterdag 18 mei presenteert hij zijn nieuwste boek: Chinees-Indisch Restaurant Stickeralbum 2024 in Verhalenhuis Belvédère.

 

In dit Chinees-Indisch Restaurant Stickeralbum combineert Benjamin Li zijn unieke beeldmateriaal uit het rijke restaurantleven van zijn familie, met de foto’s cq stickers van Chinees-Indische gerechten en persoonlijke anekdotes over zijn restaurantbezoeken. Het Chinees-Indisch Restaurant Stickeralbum is Benjamins eerbetoon aan de Chinees-Indische restaurants, de hardwerkende Chinese gemeenschap en iedereen die hen een warm hart toedraagt.

 

We nodigen iedereen van harte uit op zaterdag 18 mei 2024 voor de feestelijke lancering. 

 

 

Kom langs en verzamel, ruil, plak en proef dit unieke inkijkje in de wereld van de Chinees-Indische restaurants. Met deze middag natuurlijk ook homecooking Chinese hapjes uit Belvédère’s Volkskeuken door gastkok/curator Fenmei Hu.

 

Wanneer: zaterdag 18 mei 2024
Tijd: 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur
Kosten: gratis maar let op reserveren is noodzakelijk
Reserveren  kan via deze link

 

Eerder in de NRC over het erfgoedonderzoek van Benjamin Li:



Reacties zijn gesloten .