Za 18 mrt.: Kom met je KOM! Volkskeukenlunch en expotour

 

Kom met je KOM! 

Sinds 21 januari is bij Zuid. Boijmans de tentoonstelling KOM te zien. Een project van Fenmei Hu (Verhalenhuis Belvédère) in samenwerking met Alexandra van Dongen (Museum Boijmans). Aan de hand van kommen van Chinese Rotterdammers vertelt de tentoonstelling het verhaal van de eeuwenoude porseleinroute tussen China, Nederland en Rotterdam. Samen met de Chinese gemeenschap in Rotterdam is Fenmei kommen gaan verzamelen die nu zijn te zien bij Boijmans op Zuid. Deze porseleinen gebruiksvoorwerpen belichamen niet alleen het verhaal van oude transculturele handelsroutes, maar ook het verhaal van de migratie van mensen en de culturele uitwisseling die via Chinees porselein ontstond. 

 

 

Op zaterdag 18 maart organiseren we samen met Boijmans een speciale lunch in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère. Fenmei Hu en Alexandra van Dongen nemen je samen mee in de verhalen van de tentoonstelling, er is live muziek, een heerlijke, authentieke lunch van meneer Choy en verschillende Chinese Rotterdammers vertellen over hun eigen persoonlijke rijstkom. Na de lunch en het programma bij Belvédère brengen we een gezamenlijk bezoek aan de tentoonstelling bij Zuid. Boijmans. Kom eten, kijken, luisteren, vertellen en meedoen! 

 

Let op:

We nodigen iedereen uit om vooral ook een eigen Chinese kom mee te nemen, om hierover te vertellen en deze toe te voegen aan de groeiende collectie kommen van Fenmei. 

 

 

Gastkok mr Choy in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère

 

Wanneer: zaterdag 18 maart 2023

Tijd: 12 – 16 uur, inloop vanaf 11.30 uur. Startpunt Verhalenhuis Belvédère (Rechthuislaan 1), eindpunt Zuid.Boijmans (Hillevliet 90).

Kosten: € 12,50 per persoon inclusief programma, lunch en wandeltour naar Hillevliet 90.

Reserveren: noodzakelijk en kan via deze link.

 

De tentoonstelling KOM is te zien tot en met 22 april bij Zuid. Boijmans, Hillevliet 90.
Woensdag, donderdag en zaterdag van 11:00 tot 18:00

 

 Reacties zijn gesloten .