Za 18 nov.: MladiBiH Bosnische Volkskeuken met live muziek & poëzie

 

Op zaterdag 18 november presenteren Verhalenhuis Belvédère samen met MladiBiH een Bosnische Volkskeuken met live muziek en poëzie.

 

 

 

Reci Da! Het is een warme zomeravond, er is wijn, muziek en er wordt gedanst. Vreemden worden bekenden en je spreekt opeens talen die je niet kan verstaan. Liefde hangt in de lucht en je bent vrij om te zijn wie je bent. Beïnvloed door de Emma’s met roots uit de Balkan, gemixt met de authenticiteit van Djoszuwa, Marius en Emile, kan je niet stilzitten op hun aanstekelijke muziek. Reci Da! creëert een avond vol dansbare muziek en verbinding. Zeg JA tegen de liefde, JA tegen de verbinding, JA tegen het leven. Reci Da! 

 

Anita Karabašić, illustrator en ontwerper uit de omgeving van Rotterdam met wortels in Kozarac, Bosnië, presenteert haar keramische installatie “Nema Nikog Da Ga Bere” (‘Er is niemand om ze te oogsten’), een herdenkingsmonumentconcept bestaande uit 102 inheemse vruchten. In dit werk worden rituelen en redenen voor herdenking onderzocht, en wordt de wellicht onverwachte en diverse betekenis van (fruit)bomen in het leven van Bosnische mensen na de oorlog belicht. Dit varieert van de diaspora die zich afvraagt wie hun geliefde oogsten zal verzorgen, tot bomen die mogelijk de enige vandaag overgebleven en herkenbare elementen zijn uit hun (t)huis voor de oorlog. Het werk stelt de vraag of deze fruitbomen kunnen functioneren als monumenten, in een gebied waar het oprichten van monumenten een zeer controversiële kwestie kan zijn – en draagt om deze reden een verborgen laag.

 

 

 

Deze avond wordt georganiseerd op initiatief van MladiBiH, een jongerenorganisatie voor en door Bosnische Nederlanders. MladiBiH wil zowel graag Bosnische jongeren bij elkaar brengen via culturele evenementen als andere mensen kennis laten maken met de rijke Bosnische cultuur.

 

Bekir Kolic en Katja Skenderija zijn vanuit de organisatie bezig geweest met het opzetten van de avond, zijn ook de hosts en zullen zelf ook een muzikale bijdrage leveren met zang en vioolmuziek.

 

Wanneer: zaterdag 18 november 2023

Tijd: 18.00 – 22.00 uur

Kosten: € 17,50 per persoon inclusief programma, maaltijd en welkomstdrankje. Jongeren t/m 25 jaar en studenten € 12,50 per persoon.

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze linkReacties zijn gesloten .