Za 19 dec.: signeersessie roman Rosa’s Oorlog uitgesteld

 


In 2021 op nader te bepalen datum komt auteur Tanya Commandeur signeren in Verhalenhuis Belvédère.

 

Tanya Commandeur, auteur van de historische romans De man die alles achterliet en Uit liefde, meneer Tuschinski, schreef onlangs een gloednieuwe roman welke zich afspeelt in Rotterdam op Katendrecht en in Belvédère. Het is een liefdesgeschiedenis over een jonge Surinaamse vrouw en een vreemdeling zonder identiteit, in oorlogstijd.

 

De roman heeft drie fictieve hoofdpersonen daarnaast komen bekende Katendrechtse bewoners en bezoekers voorbij zoals Teddy Cotton, Kid Dynamite, Boy Edgar, Wally en Esther Elenbaas, Daan Troost, Dolf Henkes e.a. Vanaf heden is deze roman te koop in Verhalenhuis Belvédère.

 

De auteur Tanya Commandeur zou zaterdag 19 december tijdens de kerstmarkt haar nieuwste roman op de plek waar het verhaal zich afspeelt, komen signeren. Nu is dit vanwege de strenge lockdown uitgesteld naar 2021. Het boek is natuurlijk wel via de webshop te koop.

 

Luister hier alvast naar het radiointerview van RTV Rijnmonds Chris Vemer met Tanya Commandeur (vanaf minuut 30) of lees hier het interview in het AD.
 
Rosa’s Oorlog
In Rosa’s oorlog spoelt een onbekende jongeman in augustus 1942 aan op Katendrecht, waar hij wordt opgevangen in Belvédère, het roemruchte café waar beneden verboden jazz gespeeld wordt en boven onderduikers en verzetsmensen huizen. De man is zijn geheugen kwijt: hij heeft naam noch verleden. Rosa, een Surinaamse bediende, ontfermt zich – samen met haar broertje Lucky – over de vreemdeling. Wie is hij? Wat zijn zijn afkomst en achtergrond? Een bont gezelschap van bekende en onbekende Katendrechtse bewoners en bezoekers zoekt en speculeert, tot de verontrustende waarheid komt bovendrijven.

 

Auteur: Tanya Commandeur
Uitgever: Ambo/Anthos
Aantal pagina’s: 384
Uitvoering: paperback
Taal: Nederlands.
ISBN : 9789026353758
Prijs: € 21,99
Het boek is verkrijgbaar in de Nederlandse boekhandels en ook via Belvédère’s webshop en in het Verhalenhuis zelf.

 

Over Tanya Commandeur
Tanya werd op 11 december 1969 geboren in Haarlem, volgens haar oma ‘met een potloodje in de hand’. Ze schreef en illustreerde op achtjarige leeftijd haar eerste ‘boek’ in een kladblok van de Hema. Schrijven bleef een passie, naast (strip)tekenen en toneelspelen. Na haar studie Romaanse Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen kreeg ze de kans een culturele rubriek te verzorgen voor het blad En France, waarna ze begon te schrijven en redigeren voor bladen als Marie Claire, Intermediair, Top Santé, Linda, Flair en Flow. In 2005 begon ze, naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh, te werken aan haar eerste roman: Wallada’s Gasten, een discussie in romanvorm. Het boek werd in 2008 gepubliceerd door Uitgeverij Sirene. Jaren later werd Commandeur gegrepen door het levensverhaal van haar betovergrootvader, dat ze uitwerkte in ‘De man die alles achterliet’. Daarna volgde ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’, een roman over de bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski.

 Reacties zijn gesloten .