Za 19 feb.: Kringloop wijkwandeling Oude Westen met korte ontmoetingen

 

De stad Rotterdam wil graag minder afval, minder schadelijke uitstoot en wil in 2050 als stad volledig ‘circulair’ zijn, maar wat is dat en wat houdt dat in? In feite zijn Rotterdammers al eeuwenlang bezig met de kringloop. Van oudsher zijn er rommelpakhuizen, fietswerkplaatsen en bijvoorbeeld hooikisten. Ook in het Oude Westen zijn er vele bewoners en initiatieven bezig met het verstandig inkopen van spullen, het hergebruiken van ‘afval’  en zijn ze bedreven in repareren en ruilen van dingen en diensten.

 


Leeszaal West waar je boeken kunt halen en brengen

 

Zaterdagmiddag 19 februari laten we ons verrassen door verhalen van bewoners en initiatieven in de wijk die ‘werk maken van hergebruik.’ Zoals de twee jonge architecten Ferry en Nina die hun huis hebben gebouwd met een baksteen van afval, Leeszaal West waar je boeken kunt halen en brengen, Fenmei die van oude spullen iets nieuws maakt, Ron die een Repaircafé in de wijk runt en Theo die een broodbak op het plein voor zijn huis beheert. Nieuwsgierig naar deze en andere verhalen? We nodigen je van harte uit om mee te wandelen. Onderweg serveren we thee met iets lekkers.


Ferry voor zijn huis gebouwd met bakstenen van afval

 

De ontvangst van de wandeling is bij de Werkplaats Duurzaam. Dit is een plek speciaal voor en door bewoners gemaakt die zich (willen) inzetten voor verduurzaming van hun wijk.

 


Klus en Werk, reparatieplek in de buurt

 

Kringloopwijkwandeling Oude Westen

 

Wanneer:
zaterdag 19 februari  2022

 

Ontvangst:
vanaf 13.30 uur. Let op ontvangst is op locatie: bij de Werkplaats Duurzaam/ Aktiegroep het Oude Westen, Gaffelstraat 1-3

 

Start wandeling:
14 uur  en einde rond 16.00 uur

 

Kosten:
5 euro p.p. De opbrengst is voor de Vrienden van de Aktiegroep

 

Reserveren:
noodzakelijk via deze linkReacties zijn gesloten .