Za 19 mrt. 2016: KIFF#3, 3e Kaap International Film Festival

kiff 0 groen pos kopie

Verhalenhuis Belvédère en stichting ROS, Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt presenteren zaterdag 19 maart 2016 van 13 tot 22 uur: KIFF#3, het derde Kaap International Film Festival

 

Katendrecht is al eeuwenlang een veelkleurig schiereiland waarop vele nationaliteiten samenwonen. KIFF is een jong filmfestival met bijzondere programmeurs: Rotterdamse bewoners. Zij tonen hun favoriete films en verhalen daarmee over zichzelf en over hun thuisstad en geboorteplek. Bij de derde editie van dit bijzondere festival staan de filmkeuzes van Kapenezen en Ongedocumenteerden centraal.

 

Bewoners van Katendrecht worden ook wel ‘Kapenezen’ genoemd. Ongedocumenteerden zijn mensen zonder papieren, vreemdelingen zonder of met verblijfsrecht. Stichting ROS is een onafhankelijk particulier initiatief, gevestigd op Katendrecht en ondersteunt vreemdelingen die wachten op een verblijfsvergunning.

 

Er zijn 9 (korte en lange) films uit alle delen van de wereld te zien, onder andere uit Rusland, Afrika, Indonesië, Syrië, China en India. Ook films die buiten het festival niet in Nederland vertoond worden. Voor en/of na de film praat filmjournalist Jos van der Burg met de programmeurs over de filmkeuze, over Rotterdam en hun thuisstad of -land en hun persoonlijke (levens)verhaal. Tevens is natuurlijk de Volkskeuken geopend om te proeven en te ontmoeten. Er is eten bereid door een of meerdere programmeurs.

Prog

 

TIJDSCHEMA (klik om te vergroten)

KIFF2016_programmakopie

 

TOEGANG
15 euro per persoon inclusief welkomdrankje en diner (17 – 19 uur) en onbeperkt films
10 euro per persoon zonder maaltijd ongeacht aantal films
5 euro per persoon na 19 uur.

 

RESERVEREN
sterk aanbevolen i.v.m. maaltijd
reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

kiff 5 _1800Reacties zijn gesloten .