T/m 28 jan.: expo bij OMI ‘Binnenstad Buitenwijk: verhalen uit de buurt’

 

Duik in de verhalen van twee bijzondere Rotterdamse wijken: het Oude Westen en Groot-IJsselmonde. Zijn er grote verschillen of juist overeenkomsten te bespeuren?

 

AIR, Architectuur Instituut Rotterdam en OMI | Stories About Architecture nodigen iedereen van harte uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Binnenstad Buitenwijk: Verhalen uit de buurt‘ in OMI aan de Schietbaanstraat.

 

De tentoonstelling laat met foto’s, verhalen en tekeningen de perspectieven zien van bewoners, ontwerpers en kunstenaars. OMI zal met de tentoonstelling ook als een tijdelijke ontmoetingsruimte voor bewoners dienen: er worden in samenwerking met Verhalenhuis Belvédère, Leeszaal Rotterdam West en Stadsoase, nieuwe buurtverhalen opgehaald tijdens een van de wandelingen, workshops en verhalenavonden.

 

Opening Binnenstad Buitenwijk: verhalen uit de buurt
Zaterdag 19 november, 15:00 uur
Locatie: OMI, Schietbaanstraat 21, Rotterdam

 

Meer info
De opening en de tentoonstelling zijn gratis te bezoeken tot en met 28 januari 2023. OMI is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13:00 tot 18:00 uur.
De expositie is ontworpen en gecureerd door architectenduo Dérive met jarenlang verzameld materiaal van AIR en OMI. Met bijdragen van Khalid Amakran, Florian Braakman, Sanne Donders, Marwan Magroun, studio NadiaNena, Verhalenhuis Belvédère, Leeszaal Rotterdam West, Stadsoase en vele andere makers.


Reacties zijn gesloten .