Za 19 nov.: Kaapverdische proeverij uit de Volkskeuken van Maria Julia

  

 

Verhalenhuis Belvedère & Stichting Vrienden Amigos Chez Maria Julia presenteren zaterdag 19 november:

 

Kaapverdische proeverij uit de Volkskeuken van Maria Julia

 

Maria Julia is in CV (Cabo Verde) bekend van haar TV-programma: “Na Cozinha Ku Maria Julia”. Als televisiekok maakt ze zich sterk voor de herwaardering van de traditionele Kaapverdische keuken met een twist naar de moderne, hedendaagse voedingsinzichten.

 

Hoewel geboren in Cabo Verde heeft Maria Julia ook Rotterdamse wortels.  Ze woonde in de stad tot haar kinderen hun middelbare school hadden afgemaakt. Ze volgde hier haar professionele koksopleiding, aan het Albeda College. Koken is haar passie, dus wilde ze meer. Ze wilde een verbinding maken met de traditionele Kaapverdische keuken zoals ze die kende van haar geboortegrond op het eiland Santiago. Dat bracht haar zomaar bij de natuurvoedingskeuken van de Gimsel Academy in de Groene Passage. Daar specialiseerde ze zich tot natuurvoeding kok en deed praktijkervaring op in het biologische restaurant “Spirit”.

Een aantal jaar geleden besloot ze om definitief terug te gaan naar Cabo Verde met een ambitieus plan: ze wilde in haar woonplaats Praia een soortgelijk centrum op te zetten, waar ze zelf aan de slag kon met de Kaapverdische keuken en tegelijkertijd anderen kon inspireren. Eigenlijk iets als de Groene Passage in Rotterdam; ecologisch en multifunctioneel.

 

Inmiddels staat het project als een huis: Chez Maria Julia is een ruim 2500m2 groot ecologisch centrum, verdeeld over drie verdiepingen. Je vindt er een comfortabel hotel met 18 kamers, een groot biologisch/ambachtelijk restaurant, een kookstudio met demo’s en cursussen, een educatieve daktuin, een biologisch/ambachtelijke levensmiddelenwinkel en een cultureel dakterras, allemaal op slechts 5 minuten loopafstand van de oceaankust. Begin 2023 opent het centrum haar deuren.

 

Zo’n dergelijk project bouwen, inrichten en opstarten gaat niet zonder slag of stoot. Diverse hindernissen zijn en moeten nog worden genomen. Met name voor de morele, maar ook voor enige financiële ondersteuning hebben familie en vrienden de “Stichting Amigos Chez Maria Julia” opgericht. Zij organiseren activiteiten om meer bekendheid, goodwill en financiële ondersteuning te krijgen. Daarom natuurlijk ook een middag in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvedère. 

 

 

Zaterdag 19 november bereidt Maria Julia zelf met haar team diverse hapjes en gerechten uit de nieuwe Kaapverdische Volkskeuken. Daarnaast presenteert zij haar visie op de ontwikkeling van gezonde voedingsgewoonten in de Kaapverdische keuken en in het algemeen en vertelt zij over het centrum en de stichting Amigos Chez Maria Julia. Bovendien is er live muziek en zang van Arlinda Lima en Luis Silva.

 

Iedereen is van harte uitgenodigd te komen kennismaken, deel te nemen en Chez Maria Julia te steunen.

 

Wanneer: zaterdag 19 november 2022

 

Tijd: 15.00 – 18.00 uur, inloop vanaf 14 uur

 

Kosten deelname: € 17,50 p.p.

 

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 Reacties zijn gesloten .