Za 19 sept.: Inloopcafé voor Belvédère vrijwilligers; bijpraten/kennismaken/ontmoeten

 

Voor nieuwe en bestaande vrijwilligers;

 

 

 

 

In de periode van 2013-2020 zijn al veel meer dan 50.000 bezoekers verwelkomd in Verhalenhuis Belvédère. Dit ‘sociale monument’ in Rotterdam-Katendrecht programmeren, opknappen, bemensen, presenteren en verder brengen, doen we met hulp van veel mensen uit de stad en directe omgeving. De samenwerking met Rotterdammers, op alle denkbare niveaus en in alle soorten en maten  – vanuit instellingen, ondernemers, buren en andere individuen –  is hierin van enorme betekenis. Om het Verhalenhuis te draaien, is dit werkelijk onmisbaar.

 

FC Belvédère en meer
We zijn dan ook zeer trots op deze warme betrokkenheid, energie en inzet. Twee maal per jaar brengen we daarom de FC Belvédère, de ‘clubkrant’ van het Verhalenhuis uit. Hierin maken we de mensen zichtbaar die zich met hart en ziel inzetten voor het Verhalenhuis en haar missie: het geluk van Rotterdammers bevorderen en een meer verbonden stad. De FC Belvédère is een periodiek met veel portretten die vooral bedoeld is als een kennismaking met elkaar. Daarnaast organiseren we elk jaar voor alle vrijwilligers een zomer-BBQ als ook een studie-busreis naar een andere stad voor inspiratie. Bovenal organiseren we met enige regelmaat een Belvédère Inloopcafé, om op een laagdrempelige en vrijblijvende wijze kennis te maken met elkaar, met mogelijk nieuwe vrijwilligers of geïnteresseerden met ideeën of vragen.

 

Het jaar 2020
Vanwege Covid-19 is 2020 een moeilijk jaar waarin het Verhalenhuis met de 1,5 meter regelgeving en zonder de vele groepsontvangsten en verhuuractiviteiten moet zien te overleven. We kunnen weinig ‘normale’ activiteiten uitvoeren als ook niet echt ver vooruitkijken, maar willen wel heel graag contact houden met alle betrokkenen en met mensen die (zouden) willen bijdragen. Daarom organiseren we in september toch een Inloopcafé Belvédère – kleinschalig – op zaterdag 19 september van 16 uur tot 18 uur , voor bestaande en nieuwe vrijwilligers, om met wie wil bij te praten, kennis te maken of uit te wisselen. Via een beeldpresentatie laten we zien waar het Verhalenhuis voor staat en waar we aan denken voor komende jaren ook al is natuurlijk e.e.a. onderhavig aan veranderingen vanwege het COVID-19. We praten bij, horen graag hoe het iedereen vergaat, kunnen het pand verkennen en gedachten, ervaringen en belevingen uitwisselen.

 

Op de begane grond kunnen we max. 30 personen momenteel ontvangen.
Aanmelden is daarom ook noodzakelijk en kan via deze link.

 

 Reacties zijn gesloten .