Za 2 apr.: Volkskeuken Workshop van Yin Kohar & Fenmei Hu

 

Het is eindelijk zover!  De Volkskeuken Workshops kunnen van start in de kookstudio van het Verhalenhuis Belvédère.

 

De Volkskeuken gastkokbrigade van Belvédère bestaat uit prachtige vrouwen en mannen met een liefde voor home cooking, verhalen en (immaterieel) erfgoed delen. Het zijn allemaal Rotterdammers met een verschillende achtergrond die samen hun huis- of familierecepten – vaak van generatie op generatie doorgegeven – willen optekenen, onderzoeken, verzamelen, bewaren en delen.

 

Iedereen wordt van harte uitgenodigd mee te gaan op onderzoek. Persoonlijke kooklessen en verhalen delen in klein gezelschap, op een bijzondere locatie de Volkskeukenstudio.

 

Volkskeuken Workshop #1 : Yin Kohar en Fenmei Hu. 

 

Datum: za 2 april 2022

 

Tijd: 10 – 14 uur inclusief uitgebreide lunchmaaltijd

 

Locatie: Volkskeukenstudio Poffa’s, Atjehstraat 98, Rotterdam-Katendrecht

 

Kosten deelname: € 50 per persoon. Aantal deelnemers min. 4, max. 6.

 

Reserveren kan via deze link.

 

Let op: in de Volkskeukenstudio zijn ook workshops voor groepen op een eigen gewenste dag/tijd te boeken. Heeft u een verzoek of vraag hierover, stuur dan een mail naar Myriam Eigenraam via myriam@verhalenhuisbelvedere of bel 010 720 0997. 

 

 

Over de Belvédère gastkoks Fenmei Hu & Yin Kohar

 

Gastkok, beeldend kunstenaar, curator en erfgoedmaker Fenmei Hu (1980, Wenzhou, China) leidt de workshops. Zij publiceerde onlangs haar eigen verhalen- en receptenboekje Aboe 阿婆, als ode aan haar oma. Fenmei initieerde en maakte ook de langlopende podcasttentoonstelling Chinese Restaurantverhalen uit Chinatown Rotterdam in Verhalenhuis Belvédère.

 

Yin Kohar (1958, Soerabaja, Indonesië) kwam als tienjarige naar Nederland en ging naar de kunstacademie in Rotterdam. Ze tekent en schildert. Samen met haar man runde ze ook 13 jaar een toko in Dordrecht, overgenomen van haar tante. Ze leerde koken van haar moeder, maar ook haar opa kon heel goed koken. ,,Die hoefde alleen te ruiken en wist dan of er voldoende zout in het eten was.” Zijn persoonlijke recepten wil Yin koesteren, zoals bijvoorbeeld zoetzuur van varkenskop. Yin kookt in de Volkskeuken van het Verhalenhuis vanaf het eerste uur.

 

Over het programma en de gerechten

 

Wat gaan we maken?

 

Vooraf:
Traditionele Chinese dumplings van oma

 

Hoofd gerechten:
Indonesisch sambal goreng tahoe/tempeh
Indonesisch bumbu rujah ayam
Chinese regenboog-omelet
Ha Ha groente (garnalengerecht)

 

Nagerecht:
Dadar gulung

 

Programma:
10.00 uur inloop
10.30 uur start workshop
13.00 uur samen eten
14.00 uur einde


Reacties zijn gesloten .