Za 2 mrt.: Museumnacht010 in Verhalenhuis Belvédère

Hou alvast deze avond vrij! Samen met ruim 40 musea en instellingen openen wij op zaterdag 2 maart van 20.00 – 01.00 onze deuren tijdens Museumnacht010, voor een bijzondere kennismaking met Verhalenhuis Belvédère. Toegang is gratis.

 
  

 
In een legendarisch pand in Rotterdam-Katendrecht huist sinds vijf jaar Verhalenhuis Belvédère. Hier ontmoet je (de verhalen van) Rotterdammers van nu en toen die hun wortels over de hele wereld hebben.

 

Line up/programma Museumnacht010 
 
Beeldend kunstenaar Fenmei Hu presenteert een Chinese proeverij in Belvédère’s Volkskeuken… 
in de Luisterlobby is een (luister)expositie met portretten & podcasts van Rotterdammers geboren in Estland…. 
Frank Mesdag is hier voor 1 nacht de gastheer in de Estoniabar revisited, het zeemanscafé & -pension van zijn (over)grootvader…. 
de Iraanse schrijver op de vlucht, Hamed Ahmadi leest voor – in zijn gastenverblijf op de bovenste etage – uit zijn nieuwste boek in Farzi én Nederlands… 
laat je portretteren door kunstenaar Arjeta Mala (Kosovo/Rotterdam)… 
krijg een preview van de nieuwe expositie Mahina, ode aan de (Molukse) vrouw, 
duik in de opnamestudio met een vriend of vriendin met Marokkaanse roots, 
dwaal door het Elenbaashuis Museum – in wording – langs de sporen en verhalen van de kunstenaar Wally Elenbaas en zijn joodse vrouw, de fotografe Esther Hartog… 
Eindig weer beneden op de dansvloer bij Ziya Ertekin alias DJ Blue Flamingo, de Rotterdamse muziekarchieloog en deejay met Turkse roots en een liefde voor oude jazz, gospel, tango, soca, calypso, bluegrass, Afrikaanse muziek….

 
Vier verdiepingen vol verhalen… 
 

Foto dj Blue Flamengo: Jan van de Ven

 

Tijdens Museumnacht in Rotterdam op zaterdag 2 maart 2018 openen ruim 40 Rotterdamse musea en culturele instellingen van 20 tot 01 uur hun deuren. Gezamenlijk brengen zij een uniek programma met de mooiste exposities, uitzonderlijke collecties, onverwachte performances en opmerkelijke workshops. Er rijden ook weer speciale bussen rond die je bij alle locaties brengen. Alle bushaltes zijn op de plattegrond van Museumnacht010 te vinden. Je kunt een passe-partout kopen om alle locaties te kunnen treden en dit is tevens je vervoersbewijs. De bussen rijden tot het laatste museum haar deuren sluit. Dienstregeling bus: elke 10 minuten.

 

Lees hier het hele programma van de Museumnacht in de stad Rotterdam.

 

 Reacties zijn gesloten .