Za 2 mrt.: MUSEUMNACHT010 in Verhalenhuis

 

Hou alvast deze avond vrij! Samen met ruim 40 musea en instellingen openen wij op zaterdag 2 maart van 20.00 – 00.00 onze deuren tijdens Museumnacht010, voor een bijzondere kennismaking met Verhalenhuis Belvédère: expositie, the art of drag, spoken word, live painting, meet & greet met kunstenaars en de lekkerste hapjes en drankjes in de Volkskeuken.

 

 

In een legendarisch pand in Rotterdam-Katendrecht huist sinds 10 jaar Verhalenhuis Belvédère. Hier ontmoet je (de verhalen van) Rotterdammers van nu en toen die hun wortels over de hele wereld hebben.

 

Line up/programma Museumnacht010 

 

Unieke levende expositie ofwel one-night-expo door PJL Cramm: de kunst van drag / the art of drag. Cramm maakte eerder verschillende drag-theater-dinnershows, onder meer ‘Belvédère, een bijzondere historie in Rotterdam’. De cast van de Museumnacht expo bestaat uit: La Obelle, Tina Roxx en kunstenaars Rebecca de Jong en Loes Kievit met live painting.

 

Artist-in-residence Diala Brisly (Syrië) opent voor één nacht haar appartement waar je kunst zien hoe ze aan het werk is aan haar kunst.

 

David Zee presenteert zijn boek Chinese Kees, over zijn vader, grootvader en familie in Chinatown Katendrecht

 

Er is een meet & Greet met Michel van Rhijn, de maker van de Struikelstenenverhalen tentoonstelling in de luisterlobby

 

Ishmail Kamara presenteert zijn bundels met poëzie in de voetbalexpositie FC Belvédere

 

Dwaal door het Elenbaas Huismuseum langs de sporen en verhalen van fotografenduo Wally Elenbaas en Esther Hartog.

 

Beneden dansen op live Kaapverdiaanse muziek van NOIS2: funana en meer

In de Volkskeuken kookt Brigitte Doest (Rotterdam/Suriname) de meest heerlijk Suri streetfood snacks om elkaar beter te leren kennen en deze Rotterdamse Museumnacht te beleven.

 

Wanneer: zaterdag 2 maart 2024

Tijd: 20.00 – 00.00 uur

Kosten: gratis entree, reserveren niet nodig. Eten en drinken in de Volkskeuken is ter plekke te bestellen. Een Museumnacht ticket is noodzakelijk om de ruim 40 locaties te bezoeken.

 

Tijdens Museumnacht in Rotterdam op zaterdag 2 maart 2023 openen ruim 40 Rotterdamse musea en culturele instellingen van 20 tot 01 uur hun deuren. Gezamenlijk brengen zij een uniek programma met de mooiste exposities, uitzonderlijke collecties, onverwachte performances en opmerkelijke workshops.

 

 

Lees hier het hele programma van de Museumnacht in de stad Rotterdam.Reacties zijn gesloten .