Za 2 sept.: Dragtheater: Showgirls & het mysterie op de Kaap

 

Zaterdag 2 september 2023 ben je van harte uitgenodigd voor het betreden van de danszaal ofwel nachtclub van Jan de Nek voor de nieuwe dragtheatershow:

 

 

Katendrecht, jaren 30. Iedere avond zit het vol met passagierende zeelieden, van heinde en verre. Zij verblijven op de Kaap en wachten op nieuwe schepen en werk. Katendrecht is een ware vrijplaats voor alles en iedereen en zeker ook voor de ‘meisjes van plezier’. In 1925 werken ze vooral via de kroegen en danszalen. Ze staan bekend onder bijnamen als Maria Zamora, Nel de Vloek, Marietje Hoelala en Marie de Bril.

 

Op zaterdag 2 september 2023 wordt het publiek in Verhalenhuis Belvédère meegenomen in het leven van drie showgirls  t.w. Manke Dor, Mata Hari en Blonde Kitty. Onder het regime van uitbater Jan de Nek proberen ze het hoofd boven water te houden, want zonder hem geen poen. Gebukt gaand onder deze tiran smeden de dames samen een plan om een einde te maken aan de kwelling.

 

Dit fictieve verhaal is gebaseerd op verschillende waargebeurde verhalen op de Kaap, gebundeld in één dragshow.

 

Cast:

Tina Roxx als Manke Dor, Obelle Bonaparte als Mata Hari, Josephine Célavoir als Blonde Kittie en Liza als Jan de Nek.

 

 

Showgirls & het mysterie op de Kaap

 

Wanneer: zaterdag 2 september 2023

 

Aanvang: 19 uur en 21 uur. Duur show ca. 60 minuten

 

Kosten: € 27,50 per persoon inclusief programma, een glas Spumante en een Italiaans borrelplankje.

 

Reserveren is noodzakelijk en kan via de volgende links:

show 19 uur

show 21 uur

 

 

Belvédère als inspiratie

Peter Cramm, kleinzoon van Peter en Maaike Troost, is opgegroeid met verhalen over Jazzclub Belvédère op Katendrecht. De jazzclub was indertijd in handen van deze familie Troost. Toen Peter door zijn werk als dragqueen La Obelle het huidige Verhalenhuis voor het eerst binnenstapte in 2022, barstte een creatief vuur in hem los. Hij verzamelde een groep gepassioneerde collega drag-performers om zich heen en al snel was de basis voor Belvédère, de voorstelling gelegd. Geïnspireerd door de verhalen van de familie en het boek “Maaike…een geschenk van Aphrodite” van (grootvader) Peter Troost ontstonden direct de contouren voor de show. Na de Belvédère Dragtheatershow is hij nieuwe shows blijven ontwikkelen. Nu is er in september 2023 de première van Showgirls & het mysterie op de Kaap.

 

 Reacties zijn gesloten .