Za 20 apr.: Verhalencollege #27 ‘Rotterdam: water en natuur in de toekomst’.

 

Bélvèdere’s Verhalenacademie presenteert zaterdag 20 april VERHALENCOLLEGE #27: 

 

ROTTERDAM: WATER EN NATUUR IN DE TOEKOMST’ onder leiding van

 

Rosanne van der Voet en Anke Dielissen.

 

 

Rosanne van der Voet is docent aan de universiteit in Leiden en specialiseerde zich in hoe je met verhalen de milieuproblematiek van oceanen zichtbaar en invoelbaar kunt maken. Anke Dielissen werkt voor ARK Rewilding Nederland met de overtuiging dat we de natuur in Nederland zoveel als mogelijk weer de ruimte zouden moeten geven.

 

Rosanne en Anke nodigen je tijdens dit verhalencollege uit om jouw verhaal over de toekomst van Rotterdam op te schrijven. Rosanne en Anke prikkelen onze verbeelding met beelden, voorbeelden en ideeën over de toekomst van natuur en water in Rotterdam. Wat betekent natuur in Rotterdam voor jou? Kan Rotterdam behalve een havenstad ook een stad van natuur worden? Een thuis voor bijzondere trekvogels en vissen? Hoe kijken we naar de toekomst van de stad met in het achterhoofd de stijging van de zeespiegel? En wat denken we van de plannen om de Nieuwe Waterweg ondieper te maken om daarmee getijden en natuur meer ruimte te geven?

 

Met enkele schrijftips en schrijfopdrachten werken we aan onze verhalen over de toekomst van natuur en water in Rotterdam. Is er een verbinding te maken met ons eigen verhaal en het verhaal om de natuur meer ruimte te geven in de stad? Neem ook een voorwerp of foto mee van iets dat van betekenis is voor jouw verhaal over Rotterdam. 

 

Programma:

14.00 uur: Inloop met koffie, thee en iets lekkers

14.15 uur: start Verhalencollege

17.00 uur: afronding Verhalencollege

Daarna gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

 

 

Links Anke, rechts Rosanne. Foto’s natuur in de stad: Joop Reijngoud.

 

 

Verhalencollege #27: ‘Rotterdam: water en natuur in de toekomst’

 

Wanneer: za 20 april

Tijd: 14.00- 17.00 uur

Deelname: € 10,-  p.p. inclusief koffie/thee en een drankje na afloop. Deelname aan de Verhalenworkshops is gratis voor vrijwilligers van Verhalenhuis Belvédère.

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link. 

 

Met toestemming van de auteur bekijken we of de verhalen die deze middag worden geschreven, gedeeld kunnen worden als aanvulling op de visie ‘De Rijn-Maasmonding natuurlijker, veiliger en leefbaarder’ die is uitgebracht door het Wereld Natuur Fonds en ARK Rewilding Nederland. Deze organisaties zetten zich met deze visie in om de meerwaarde van natuuroplossingen voor klimaatproblemen op het netvlies van beslissers te krijgen (zie ook  https://arkrewilding.nl/gebieden/de-delta/haringvliet/rijn-maasmonding).Reacties zijn gesloten .