Expo tot 22 apr.: ‘KOM’ van Fenmei Hu in Boijmans Hillevliet

 

 

 

Je bent van harte uitgenodigd voor de presentatie van het nieuwe kunstenaarsproject KOM van Fenmei Hu bij Boijmans op Zuid aan de Hillevliet 90.

 

Fenmei vertelt met KOM het verhaal van de eeuwenoude porseleinroute tussen China en Nederland en Rotterdam. Geïnspireerd op het Chinese landschap van haar oma toont zij met KOM een collectie rijstkommen die zij ontving van de Chinese gemeenschap in Rotterdam en Nederland.

 

Op zaterdag 21 januari van 14 tot 16 uur is er een feestelijk programma in het teken van Chinees nieuwjaar, met een leeuwendans en de presentatie van Fenmei Hu. Daarna is het project elke woensdag, donderdag en zaterdag te bezoeken.

 

Toegang is gratis. KOM!

 

 

Wat: KOM van Fenmei Hu, kunstenaarsproject.

Wanneer: 21 januari – 22 april 2023.

Openingstijden: elke woensdag, donderdag en zaterdag van 11.00 – 17.00.

 

 

 

 

 

Fenmei: “De kom waar ik zelf door geïnspireerd ben geraakt om dit project op deze manier te doen, is een kom uit mijn eigen verzameling. Afgelopen zomer kreeg ik het van mijn moeder die de kom op haar beurt weer had gekregen van een oude man die destijds zijn restaurant had verkocht aan mijn ouders. De kom was toen al antiek. Ik heb er nooit meer aan gedacht tot voor kort. En toen ik er beter naar keek, zag ik prachtige schilderingen. Direct zag ik verbanden met wie ik ben op dit moment en sindsdien heb ik de kom als een schat opgeborgen. Vele kommen die ik nu in mijn verzameling heb, komen van de kringloop. Kommen die gebruikt zijn door mensen om ermee te eten, kommen voor rijst of als schaal voor pinda’s tijdens feestjes. Ik red ze van de kringloop en laat ze in een grote familie van kommen zichzelf tonen als ‘kunstobjecten’. Een gewone kom verheven tot een ideaalbeeld. Het is als de mens zelf: iedereen heeft dezelfde vorm, maar iedereen is van uiterlijk net iets anders.”Reacties zijn gesloten .