T/m 30 sept.: Mao’s Ice Cream, expo in SPACE101

MAO’S ICE CREAM – 40 YEARS OF FRIENDSHIP IN CHINA – A MULTIMEDIA EXHIBITION
 

 
Het is de zomer van 1976. Vijf jonge vrouwen wandelen door de straten van Chengdu in China na hun diplomauitreiking. Het is een bijzondere periode in de geschiedenis van China: Mao is dood, de Culturele Revolutie beleeft haar einde. Het is ook een bijzondere dag voor de vijf vrouwen: zij vinden op straat een briefje van 2 Yuan, een enorm bedrag in die tijd. Van dat geld kopen zij het eerste ijsje in hun leven. Om dat moment te koesteren, laten ze een groepsfoto maken in een nabij gelegen fotostudio. Onmiddellijk besluiten ze om elke tien jaar bij elkaar te komen en opnieuw een groepsportret te maken.
 
Inmiddels zijn er 5 groepsfoto’s. Samen met de persoonlijke archieven van de vrouwen vormen deze foto’s als het ware een tijdsmachine door de Chinese geschiedenis. Elke tien jaar staan de vrouwen in dezelfde opstelling. Echter de situatie is telkens heel anders; geen enkel land in de wereld ontwikkelt zich zo snel als China. Van armoede naar rijkdom, van grijze Mao kleding tot kleurrijke Bohemian jurken.
 
In deze expositie/installatie beleef je het verhaal van deze bijzondere vriendschap via fotografie en video. De vijf vrouwen nemen je mee in hun leven van vandaag en de verhalen uit hun verleden.
 

UITNODIGING OPENING ZATERDAG 21 JULI

De feestelijke opening van de tentoonstelling is zaterdag 21 juli 2018 om 19 uur (met proeverij) in SPACE101, Diergaardesingel 101, Rotterdam. Entree gratis.
 
Adres: Diergaardesingel 101, Rotterdam-centrum
 
Gedurende de expositie zullen er workshops, culinaire events en ontmoetingen georganiseerd worden. Over het programma en de openingstijden volgt meer info.
 
De tentoonstelling is een concept van Springroll Media: Annabella Stieren, Brindusa I. Nastasa & Jialu Zhang. Springroll Media een klein mediacollectief van jonge vrouwen van verschillende komaf. Voor de Rotterdamse Jialu Zhang is het project ook een persoonlijke zoektocht om haar roots en haar eigen familieverhaal beter te begrijpen. De vrouw rechts bovenin is de moeder van Jialu.
 Reacties zijn gesloten .