Za 21 mrt: Verhalencollege #3 door Shantie Singh

Shantie Singh publiceerde op 1 november haar debuutroman Vervoering (uitgeverij De Geus), een familiekroniek over vier generaties van een Hindoestaanse familie, verspreid over drie continenten – India, Suriname, Nederland. Het boek is het resultaat van de zoektocht naar haar identiteit en de wens om het boek te schrijven dat ze als puber graag had willen lezen.
In een van de recensies van Vervoering staat het volgende:´Haar manier van schrijven is beeldend en het lijkt alsof de letters dansen op het papier. Al lezend k2651791omt het verhaal tot leven alsof het in een ritmisch cadans aan het papier is toevertrouwd.”  Shantie Singh stelt dit centraal in haar Verhalencollege: een workshop over de kunst van het verhalen vertellen en de rol van menselijke emoties. Hoe zet je een ritmische cadans op papier? Hoe breng je een verhaal beeldend tot leven? In haar boek speelt een ‘dansende verhalenverteller’ een belangrijke rol en de combinatie van dans, verhalen en de beroemde negen emoties.

 

Zaterdag 21 maart / 13 – 17 uur: Verhalencollege #3 onder leiding van gastdocent Shantie Singh. Deelname € 25 p.p. inclusief lunch. Belvédère vrijwilligers gratis, reserveren noodzakelijk via: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 

Over Belvédère’s Verhalenacademie

Verhalenhuis Belvédère is gestart met de Verhalenacademie: persoonlijke verhalencolleges of inspiratiebijeenkomsten, in eerste instantie vooral voor Belvédère vrijwilligers, ter lering en vermaak en als dank voor alle inzet en betrokkenheid! De colleges zijn echter interessant en open voor andere belangstellenden. Het eerste Verhalencollege vond plaats op 24 januari jl. onder leiding van gastdocent Erik Post (Radiomaker RTV Rijnmond). Het tweede Verhalencollege was op 14 februari onder leiding van Corrie Kreuk (afgestudeerd als onderzoeker aan de Universiteit van Humanistiek en in het dagelijks werk geestelijk verzorger). De derde aflevering is onder leiding van de Rotterdamse Shantie Singh.

 

 

 Reacties zijn gesloten .