Za 22 juni: de Volkskeuken van Ines Balkema (Rotterdam & Zuid-Afrika) met film, verhaal & diner

Rotterdam is thuishaven voor meer dan 170 nationaliteiten. Volkskeukens staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar. Rotterdammers presenteren in Belvédère’s Volkskeuken hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd gedurende een maaltijd hun persoonlijke (migratie)geschiedenis met het publiek.

Zaterdagavond 22 juni is Ines Balkema de hoofdgast in de Volkskeuken van het Verhalenhuis. Ines werkt als ambtenaar bij de gemeente Rotterdam en heeft de afgelopen zeven jaar in haar vrije tijd gewerkt aan de documentaire ‘Wij waren de kaaskoppen’. Een documentaire over de migratiegeschiedenis van haar familie. Op zaterdagavond 22 juni 2019 is de première van deze film in het Verhalenhuis in het bijzijn van vele familieleden.

Ines’ opa en oma migreerden na WOII vanuit Amsterdam naar Kaapstad en na het uitbreken van de rassenrellen in Zuid-Afrika keerden zijn weer terug naar Nederland. Ines is, net als vele anderen, opgegroeid met de verhalen over de migratie van haar vader. De film gaat over hoe het is om in een land te wonen waar je de taal niet spreekt en de grapjes niet begrijpt. In de film maakt ze zichtbaar en voelbaar wat de migratie met haar familie heeft gedaan.

De goede vriendinnen Someja en Naima zullen samen met Ines een heerlijke maaltijd bereiden.

Wanneer: zaterdag 22 juni 2019

Tijd: van 18 tot 22 uur. Inloop en ontvangst met feestelijk welkomstdrankje vanaf 17.30 uur.

Entree: € 15,00 p.p. inclusief maaltijd, een welkomstdrankje en het programma (exclusief overige drankjes). Reserveren noodzakelijk, tickets verkrijgbaar via deze link.

Bij vragen of hulp 010 720 0997 of mail naar: welkom@verhalenhuisbelvedere.nlReacties zijn gesloten .