Za 23 apr.: 2 sterke Taantes in de Volkskeuken

 

Zaterdag 23 april 2022 zijn schrijver Shantie Singh en Sandra van Houwelingen-Ramadhin, ontwikkelaar van foodconcepten de hoofdgasten in Belvédère’s Volkskeuken. Zij interviewen elkaar over thema’s als migratie, sterke vrouwen, de Surinaamse cultuur. Naast smakelijke en mooie verhalen uit Creoolse, Hindoestaanse en Javaanse cultuur, presenteren zij ieder hun eigen boek en worden er gerechten uit alledrie de culturen geserveerd.

 

 

 

Sandra van Houwelingen-Ramadhin was 15 jaar lang eigenaresse van het succesvolle Surinaamse restaurant Sorgh & Hoop en Kerrie & Koriander in Rotterdam. Shantie Singh is bestuurskundige in Rotterdam, zet zich in voor vrouwenrechten en -emancipatie en is auteur. Haar debuutroman Vervoering (2015 – verschenen bij uitgeverij De Geus) is fictie maar gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis met ouders uit Suriname en grootouders uit India.

 

De recepten van deze avond staan in het zojuist verschenen kookboek van Sandra: het Sorgh & Hoop kookboek (Uitgeverij U2p). Door de introductie van Surinaamse tantes en hun verschillende ‘roots’ maak je nader kennis met drie belangrijke culturen en keukens van Suriname.

 

Het eten wordt  ter plekke bereid door gastkok Bryan Barron van Triple B. Kitchen. Bryan is van jongs af aan bezig met meekoken en heeft zich gespecialiseerd in BBQ.

 

Natuurlijk zijn de 2 boeken te koop, gesigneerd en wel. Als afsluiting is er een DJ met muziek en een dansworkshop door de 2 tantes.

 

Geniet nooit met mate is dan ook het slogan van de beide Taantes Shantie & Sandra

   

 

Datum: zaterdag 23 april   

Tijden:  17.00 – 22.30

Tickets €15, reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.Reacties zijn gesloten .