Za 23 mei: verhalencollege #5 door Paola Marchesi

Zaterdag 23 mei / 14.30 – 19.30 uur presenteert Belvédère de Verhalenacademie:

Verhalencollege #5 door gastdocente Paola Marchesi

_4666  paola italie 3 001

Paola Marchesi rechts op de foto in de Volkskeuken – geboren in Italië (rechterfoto)

 

Paola zwaait de scepter in de keuken van Verhalenhuis Belvédère en is vanaf het eerste uur betrokken bij de bijzondere ontwikkeling van Belvédère als plek waar gewerkt wordt met gastkoks oftewel bewoners uit de stad.

 

Tijdens haar gastcollege neemt ze de deelnemers mee in de geheimen van de Italiaanse keuken. Paola is dankzij haar Italiaanse vader bekend met de smaken en geuren van Italiaanse gerechten. Vroeger reed zij regelmatig met haar vader vanuit Rotterdam naar Italië om de juiste polenta, pasta en worsten te kopen. Als haar vader in de keuken zelf worsten aan het maken was, stond Paola er met haar neus bovenop.

 

Tijdens dit speciale gastcollege bereiden we onder begeleiding van Paola  een authentieke Italiaanse maaltijd. Vanzelfsprekend dekken we ook met elkaar de tafel en maken we na afloop de keuken schoon. Samen koken en samen eten gaat hand in hand met het vertellen van verhalen. Over herinneringen, over eten, geuren en smaken.  Door middel van een aantal vragen, brengen we de onderlinge gesprekken extra op gang.  Misschien heb je een voorwerp uit jouw keuken, koelkast of servieskast waar een persoonlijk verhaal bij hoort. Neem dat gerust mee!

 

We starten deze editie van de verhalenacademie om 14.30 uur.  In de middag koken de deelnemers gezamenlijk de maaltijd. Om 17.45 uur kunnen alle deelnemers ieder een gast uitnodigen om aan de lange gedekte tafels mee te eten.

 

Deelname verhalencollege € 25 p.p. inclusief maaltijd en een consumptie.

Gast aan tafel? € 15 p.p. (maaltijd inclusief 1 consumptie)

Belvédère vrijwilligers gratis, reserveren voor deelnemers en gasten noodzakelijk via: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 Reacties zijn gesloten .