Do t/m zo: Open Verhalendepot, Verhalenhuis@ Depot Boijmans

 

Er is groot nieuws. Verhalenhuis Belvédère huurt ook een eigen ruimte in het Boijmans Depot. Daar op de derde verdieping ontwikkelen we het eerste bottom-up kunst- en erfgoeddepot in Nederland, geheel door en voor en met lokale communities opgezet en ingevuld.

 

We tonen er objecten en persoonlijke verhalen die in het 10 jarig bestaan van het Verhalenhuis zijn gemaakt. Vooral bieden we ruimte aan mensen, gemeenschappen om hun eigen erfgoed, verhalen en collecties te verzamelen en zichtbaar te maken.

 

   

 

 

Over het VerhalenDepot

Op de derde verdieping van het Boijmans Depot huren we een ruimte van ruim 230 m2. Hier tonen we een steeds veranderende presentatie – in feite een werkopstelling – die we samen maken met mensen uit de stad van nu zoals…

 

..met de Chinese gemeenschap, omdat hier in Rotterdam vanaf 1911 het eerste grote Chinatown van Europa ontstond en die geschiedenis nu nergens in Nederland te zien is,

 

..met de joodse gemeenschap, die al ruim 400 jaar aanwezig is in de stad waarvan de verwevenheid in het alledaagse leven veel duidelijker zichtbaar kan worden gemaakt,

 

..met de Kaapverdische gemeenschap waarvan de diaspora in Nederland en daarmee ook haar kunst en cultuur vooral geconcentreerd is in Rotterdam en een eigen zichtbare collectie heel logisch is,

 

..met de Wederopbouwkinderen, de nazaten van kunstenaars in Rotterdam die via de nalatenschappen van hun ouders een unieke verbondenheid hebben met de stad en het erfgoed een eigen plek verdient.

 

en telkens komen er zo verhalen en mensen en gemeenschappen bij.

 

We nodigen iedereen van harte uit om langs te komen, deze levende, dynamische collectie van het Verhalenhuis te beleven en om vertellers te ontmoeten.

 

 

Openingstijden Verhalenhuis in Depot Boijmans:

iedere donderdag, vrijdag en zaterdag en zondag van 12 – 16 uur

 

Locatie:

3e verdieping, ruimte A3.06 – Depot Boijmans, Museumpark 24, 3015 CX Rotterdam

 

Toegang:

het Depot van Boijmans is voor mensen met een RotterdamPas en Museumjaarkaart toegankelijk voor € 1. Voor overige bezoekers €20 p.p. (t/m 18 jaar gratis).

 

Let op: alle tickets moeten vooraf online gereserveerd worden. De toegang gaat op basis van een tijdslot. Reserveren kan via de site van Boijmans via deze link.

 

Voor mensen die hun verhaal willen vertellen of een donatie overwegen, verzoeken we een afspraak te maken en hiervoor een mail te sturen aan: info@verhalenhuisbelvedere.nl.

 

 

 

 

 

Het Verhalenhuis Depot is niet mogelijk zonder de steun van: 
Belvédère’s Bende van de Zwarte Hand, VriendenLoterijFonds, Mondriaan Fonds, Job Dura Fonds, RCE Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, stichting Henkes, Rotterdam Circulair en alle andere betrokken fondsen, families, donateurs en vertellers… hiervoor onze grote dank!

     

 Reacties zijn gesloten .