Za 24 okt.: Verhalencollege #7

In samenwerking met de Luisteracademie presenteert Belvédère’s Verhalenacademie op zaterdag 24 oktober van 14 tot 16.30 uur Verhalencollege #7 ‘LUISTEREN’ onder leiding van gastdocente Stefanie Schuddebeurs. De Verhalencolleges zijn in de eerste plaats bedoeld voor alle Belvédère vrijwilligers, ter lering en vermaak en als dank voor alle inzet en betrokkenheid. De colleges zijn echter interessant en open voor alle belangstellenden!

 

Deelname € 10 p.p. en gratis voor vrijwilligers van Belvédère, reserveren noodzakelijk via reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl of via 010 720 0997.

 

PROGRAMMA

14.00 uur inloop met koffie, thee en iets lekkers

14.30 uur start Verhalencollege

16.30 uur afsluiting met drankje/hapje

 

 

Over Stefanie Schuddebeurs en de Luisteracademie

Stefanie Schuddebeurs is mede oprichter van de Luisteracademie. Stefanie: “Als we verhalen vertellen, is luisteren misschien nog wel belangrijker want, wat gebeurt er eigenlijk allemaal in je hoofd en tussen jou en de ander als je luistert? Kun je luisteren leren? En hoe luister je ‘goed’?” Stefanie verdiepte zich in haar studie sociologie en antropologie in hoe vooroordelen ontstaan en deed veldonderzoek in Israel en Palestina. Ze merkte daar en in haar werk voor de overheid dat als je echt gehoord wordt en oprecht naar elkaar luistert er nieuwe inzichten, begrip en creatieve ideeën ontstaan. En daar kunnen we allemaal wel meer van gebruiken. Schuif dit gastcollege aan voor inzicht in de kracht van luisteren, en bereid je voor op creatieve oefeningen om het geleerde meteen ook in praktijk te brengen. Kijk ook alvast op haar website

Listen_always-attribute-to-Tim-Pierce2 IMG-20150523-WA0004 logo-transparant-21-1024x217

 

Over Belvédère’s Verhalenacademie

Verhalenhuis Belvédère is gestart met de Verhalenacademie: persoonlijke verhalencolleges of inspiratiebijeenkomsten, in eerste instantie vooral voor Belvédère vrijwilligers, ter lering en vermaak en als dank voor alle inzet en betrokkenheid! De colleges zijn echter interessant en welkom en open voor andere belangstellenden. Het eerste Verhalencollege vond plaats op 24 januari jl. onder leiding van gastdocent Erik Post (Radiomaker RTV Rijnmond). Het tweede Verhalencollege was onder leiding van Corrie Kreuk (afgestudeerd als onderzoeker aan de Universiteit van Humanistiek en in het dagelijks werk geestelijk verzorger). De derde aflevering was onder leiding van de Rotterdamse auteur Shantie Singh, de vierde aflevering door beeldend kunstenaar Martina Florians, de vijfde was een kook- en verhalencollege van Paola Marchesi, Het zesde verhalencollege over ‘familieverhalen’ was in samenwerking met de SKVR en stond onder leiding van gastdocente Ludette El Barkany.

 Reacties zijn gesloten .