Livestream terugkijken: Cachupa! Kaapverdiaanse kookworkshop

 

Op zaterdag 25 april presenteerden we in het Verhalenhuis in samenwerking met Alice Fortes & Saul Silva Monteiro van Kaapverdiaanse Kookworkshops een live Kaapverdiaans cooking event via Facebook mét afhaalmenu en recept voor thuis.

Voor wie het heeft gemist, is het hier terug te kijken. Leer thuis Cachupa maken.

 
Over de workshop en de gastkoks
Chefkok Saul Silva Monteiro leert je Kaapverdiaanse Cachupa, zowel de gewone versie als de ‘Cachupa guisod’ (= gebakken Cachupa) te bereiden. Cachupa is de beroemde, traditionele Kaapverdiaanse stoofpot of bonenschotel, die bestaat uit vele varianten, zowel vegetarisch als met vlees & vis.
 
Alice Fortes is geboren in een Kaapverdiaans gezin in Rotterdam, Delfshaven. Haar vader Antonio Fortes was in de zestiger jaren vanuit Kaapverdië (Santo Antão) naar Nederland gekomen. Iets later kwam ook haar moeder, Judith Fortes met de kinderen. Alice is gek op Kaapverdiaans eten. “Wanneer mijn moeder kookte, hing ik altijd aan haar rokken. Haar gebraden kip was zo lekker, je kon het op straat al ruiken.”  Maar helaas kan Alice zelf niet Kaapverdiaans koken …… echter wel goed organiseren. Ze vindt het belangrijk om het Kaapverdiaanse erfgoed door te geven aan jongere generaties en aan iedereen die van Kaapverdiaans eten houdt of dit wil leren kennen. Daarom heeft ze samen met chefkok Saul Silva Monteiro, Kaapverdiaanse Kookworkshops opgezet. Momenteel werken ze ook samen aan een Nederlandstalig Kaapverdiaans kookboek. Alice is in het dagelijks leven actief als projectmanager en Saul geeft kooklessen aan leerlingen van het speciaal voortgezet onderwijs.
 
 

 

Kaapverdiaans Cooking event Cachupa! door Alice Fortes & Saul Silva Monteiro

 

Wanneer:za 25 april 2020

Tijd:16 – 19 uur

16 – 17.30 uur: livestream koken en vertellen via Facebook Live. Voertaal is Nederlands.

17.30 – 19.00 uur: afhalen, adres Rechthuislaan 1 in Katendrecht.

We houden ons daarbij aan de hygiene eisen, maken geen fysiek contact en organiseren de anderhalve meter afstand.

 

Kosten en reserveren: maaltijd is € 15,00 p.p.: een (afhaal) Cachupa en een receptenkaart. Tickets te koop via deze link.

 

Over de Volkskeuken

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gewoonten beleven. Ook vieren we elkaars feestdagen.

 

 Reacties zijn gesloten .