Za 25 feb.: Volkskeuken in de Kringloop, tips & verhalen van Rotterdammers over hergebruik

 

De stad Rotterdam wil graag minder afval, minder schadelijke uitstoot en wil in 2050 als stad volledig ‘circulair’ zijn. Verhalenhuis Belvédère trekt door de stad en gaat op zoek naar de verhalen van Rotterdammers die bewust of onbewust al lang circulair handelen. Telkens brengen we een ‘special’ uit bij een buurt- of wijkkrant in deze stad en presenteren deze ook middels een live event.

 

Zo is er inmiddels de KAAP IN DE KRINGLOOP met verhalen en tips van Katendrechters en Kapenezen, de OUDE WESTEN CIRCULAIR editie en BoTu Buurtkrant CIRCULAIR met circulaire verhalen van respectievelijk bewoners uit het Oude Westen en bewoners uit Bospolder-Tussendijken (BoTu). Ook verschijnt binnenkort de CARNISSE COURIER met circulaire verhalen in samenwerking met Koffie & Ambacht.

 

 

Op zaterdag 25 februari 2023 verzamelen we alle verhalen in een live event en presenteren in het Verhalenhuis de ‘Volkskeuken in de Kringloop’. Samen eten proeven en verhalen delen. De hoofdgasten van deze speciale Volkskeukenavond zijn alle bewoners, alle Rotterdammers uit de wijken, die hun verhalen willen delen over circulariteit, het hergebruiken van je spullen.

 

Kom kijken en leer nieuwe mensen en plekken kennen, we bieden inspiratie en tips over hergebruik in de dagelijkse stad. Je leert alles over kledingruiltassen, zelfgemaakte verzorgingsproducten tot en met het organiseren van een repaircafé. Ook is er ‘Buurthuiskamer 2050’, een theaterperformance over de ontbijttafel anno 2050. Eten we dan meer samen met ingrediënten uit onze buurtmoestuinen, gebruiken we bijvoorbeeld een deelscootmobiel en lenen we kleding uit een collectieve kledingkast? Onze verbeelding wordt aangesproken om de grote circulaire, klimaatproblematische en sociale vragen van nu aan te kunnen gaan. We hebben elkaar en onze verbeelding keihard nodig voor nu en straks.

Naast verhalen, demonstraties en een mini-workshop is er natuurlijk ook een maaltijd uit de Volkskeuken.

 

De line-up en het programma wordt circa een week van te voren via de website en social media bekend gemaakt.

 

 

Wanneer: zaterdag 25 februari

 

Tijd: 16 – 19 uur.

 

Entree: € 10 p.p. inclusief (vega) maaltijd, welkomstdrankje en programma.

 

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

LET OP: Heb je zelf een verhaal of tip toe te voegen, dan kun je het programma en de maaltijd gratis bijwonen, meld dit via een mail naar info@verhalenhuisbelvedere.nl

of bel 010 7200997.

 

 Reacties zijn gesloten .