Za 25 mei: Chinese Volkskeuken van Flint van de Gronden

 

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers delen een persoonlijke maaltijd met het publiek en vertellen en verbeelden gedurende de avond hun familiegeschiedenis.

 

Zaterdag 25 mei presenteren we de Chinese Volkskeuken van Flint van de Gronden.

 

Links Flint en in het midden het boek van zijn vader. Rechts Chinese man met dochtertje op Katendrecht © collectie Verhalenhuis

 

De Rotterdammer Flint van de Gronden vertelt tijdens een Chinese driegangenmaaltijd over de ontdekking van het bijzondere verhaal van zijn familie, van zijn moeder Muh-Lan, dochter van een Noorse moeder en een Chinese vader op Katendrecht oftewel het eerste Chinatown van Europa op Rotterdam-Zuid. Over de ‘Kruimeltje van Katendrecht’, een winkel & chocolaterie in de Atjehstraat en familie in Zekiang, China. En over zijn vader Egbert die het verhaal van zijn vrouw tijdens haar ziek zijn, heeft beschreven in het boek ‘De engel met de zonnebril’.

 

 

Wanneer: za 25 mei 2024

 

Tijd: 18 – 22 uur

 

Kosten: € 17,50 p.p. inclusief welkomstdrankje en driegangendiner

 

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link

 

 

 

Links Atjehstraat 1930, midden Chinese winkelier in de Atjehstraat 1955, rechts Chinatown op Deliplein jaren 30  © Stadsarchief, RotterdamReacties zijn gesloten .