Za 26 nov.: Where are you? (Ти де?) | presentatie Magazine (Oekraïene – NL) met hapjesbuffet

 

 

Op zaterdagavond 26 november vanaf 19 uur nodigen we je van harte uit voor de lancering van het magazine Where are you? (Ти де?). Het magazine focust op de verhalen, herinneringen en ervaringen van Oekraïners die door de Russische invasie gedwongen werden naar Nederland (Rotterdam) te vluchten.

 

Dit project is een initiatief van Stichting VATAHA* samen met Verhalenhuis Belvédère. Een groep Oekraïense vluchtelingen met uiteenlopende achtergronden is een dag lang samen aan de slag gegaan om te reflecteren over hun traject vanuit Oekraïne naar Nederland. In een 24 uurs workshop zijn hun ervaringen verwerkt tot artistieke presentaties die uiteindelijk samen met de verhalen worden gebundeld tot het magazine.

 

Op zaterdag 26 november zullen alle deelnemers zelf een gelimiteerde oplage (een zogenaamde “Artist Proof”) van het magazine drukken, samenstellen en inbinden. Ook wordt er een pop-up expositie gemaakt. Bezoekers kunnen op dat moment de uiteindelijke versie van het magazine (vooruit)bestellen — naast de originele Oekraïense teksten wordt deze ook voorzien van een Nederlandse vertaling. De werken van alle deelnemers zullen worden gepresenteerd in het Oekraïens, met een live vertaling naar het Nederlands. Bij de presentatie bieden we alle gasten natuurlijk graag diverse Oekraïense hapjes uit de Volkskeuken aan, gemaakt door Oekraïense gastkok Uliana Bun. 

 

*Stichting VATAHA is een Oekraïens platform voor kunst en cultuur in Nederland

 

 

Presentatie magazine Where r u? (Ти де?)

 

Wanneer: zaterdag 26 november

 

Tijd: 19:00 – 22.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur

 

Entree is gratis. Reserveren is niet nodig, wees van harte welkom.

 

 Reacties zijn gesloten .