Za 25 sept.: De Wielewaalers, nieuwe luistervoorstelling op locatie

 

De Wielewaalers is de nieuwe luistervoorstelling, met verhalen uit een unieke woonwijk in Rotterdam-Zuid, door bewoners zelf verteld.

 

Op zaterdag 25 september tijdens Landelijke Burendag is de première van De Wielewaalers te beleven, op locatie in de Wielewaal zelf, in aanwezigheid van alle bewoners c.q. vertellers. Tevens is deze dag de presentatie van het luisterboek en de opening van de fototentoonstelling “Biografie Wielewaal” van Joke Schot en Roland Huguenin. Iedereen is van harte uitgenodigd deze luistervoorstelling, presentatie en expositie mee te maken.

 

 

De Verhalenkeet – de mobiele opnamestudio van Verhalenhuis Belvédère – reisde in 2020 naar het tuindorp Wielewaal in Rotterdam-Zuid na een vraag van fotograaf Joke Schot en Roland Huguenin, die betrokken raakten bij de bewoners en hun strijd voor het behoud van het karakter van hun Wielewaal bij de omvangrijke sloop- en vernieuwingsplannen. Tweeëntwintig bewoners deelden hun levensverhaal.

 

Alle complete verhalen komen terecht in het Stadsarchief Rotterdam. Een compilatie van de mooiste en meest aangrijpende fragmenten presenteren we in de vorm van een nieuwe luistervoorstelling die ter plekke samen met de bewoners via stille disco hoofdtelefoons op locatie in de Wielewaal is te beluisteren, op zaterdag 25 september van 15 – 16 uur. Tevens is er na afloop de presentatie van de bijbehorende luisterpublicatie.

 

Wanneer: za 25 september, 15 uur

 

Locatie: de wijkwinkel & festivaltent in de Wielewaal, Rollostraat 53

 

Kosten deelname: gratis, het is wel aan te raden de luistervoorstelling (een hoofdtelefoon met stoel) te reserveren via deze link.

 

 

 Reacties zijn gesloten .