Za & zo in sept. en okt.: Wandel Expo Tour (& lunchen in de Volkskeuken)

 

Op za 26 en zo 27 sept. en zo 4, zo 11, zo 25, za 31 okt. en zo 1 nov. presenteren we extra:

 

Wandel-expo-tour, mét vooraf een lunch uit de Volkskeuken (optie).

 

In de zomer openden we drie nieuwe exposities in Verhalenhuis Belvédère: de Vriendschapscollectie, Stilleven in Rotterdam & PINHOLE met werken van Dolf Henkes, Wally Elenbaas, Joop Reijngoud e.a.

 

Bezoekers nemen we in de Wandel-Expo-Tour persoonlijk mee naar de derde én tweede etagevloer door het Verhalenhuis, en via een korte wandeling naar de loods aan de Rijnhaven Zuidzijde. Deze zomerse expo-tour trok zoveel belangstelling dat we nu nog enkele expo-tours extra aanbieden.

 

Kosten:

Deelname tour: 5 euro p.p.

Deelname tour inclusief lunch uit de Volkskeuken voorafgaand: 15 euro p.p.

Reserveren is noodzakelijk via de onderstaande links.

 

Wanneer:

 

Zondag 11 oktober,

tour 14.00 uur, duur 2 uur, lunch uit de Volkskeuken vanaf 12.30 uur.

Reserveer hier

 

Zondag 25 oktober,

tour 14.00 uur, duur 2 uur, lunch uit de Volkskeuken vanaf 12.30 mogelijk.

Reserveer hier.

 

Zaterdag 31 oktober,

tour 14.00 uur, duur 2 uur, lunch uit de Volkskeuken vanaf 12.30 uur.

Reserveer hier

 

Zondag 1 november,

tour 14.00 uur, duur 2 uur, lunch uit de Volkskeuken vanaf 12.30 uur.

Reserveer hier

 

Over de drie exposities:

DE VRIENDSCHAPSCOLLECTIE ROTTERDAM
met werken van Dolf Henkes (1903-1989), verhalen van bevriende verzamelaars en werken over vriendschap van Rotterdamse kunstenaars als Mosab Anzo, Eliza Bordeaux,  Machyta Giebels, Gele Hailu, Ingrid van der Hoeven, Fenmei Hu, Rince de Jong,  Yin Kohar, Jarmal Martis, Pris Roos, Efrat Zehavi. We starten met een nieuwe stadscollectie die nooit in een depot komt, maar altijd bij mensen thuis zal zijn.

 

STILLEVEN IN ROTTERDAM – WALLY ELENBAAS ESTAFETTE
Wally Elenbaas woonde en werkte samen met zijn joodse vrouw Esther Hartog, van 1942 tot aan 2008 in hun woning aan de Rechthuislaan 1 in Rotterdam-Katendrecht, nu onderdeel van Verhalenhuis Belvédère. In coronatijd brachten we ‘de beste wensen van huis tot huis’ met twee grafische stillevens van Elenbaas. Deze kunstwerken reisden door de stille stad en haalden zo verhalen op, in twee dagboekjes verzameld. De werken én verhalen zijn in een kleine expositie te zien, evenals het huis, de objecten, verhalen en het werk van dit bijzondere stel.

 

PINHOLE – FOTOEXPOSITIE JOOP REIJNGOUD – LOODS RIJNHAVEN ZZ14Verlaten straten, lange schaduwen, vervreemdende close-ups; soms lijken de beelden wel stills uit een film. Mensen spelen nauwelijks een rol. Al jaren maakt hij foto’s van het dagelijks leven in de grote stad. Joop Reijngoud staat voor mensenfotografie. In deze expositie is een heel andere kant van zijn oeuvre te zien: een selectie van 30 + 1 pinholes uit de periode 2015- 2020, op een bijzondere locatie aan de Rijnhaven.

 Reacties zijn gesloten .