Za 26 okt.: Tribute to Belvédère Jazz Club

Jazzclub Belvédère op Katendrecht, was vroeger een van de hotste jazzclubs in de stad. Zaterdag 26 oktober komt de Belvédère Jazz Club weer tot leven! Lekker eten, soulfood, prachtige verhalen en veel live jazz…..!

100 jaar Jazz in Rotterdam
Het Festival Jazz International Rotterdam viert ‘100 jaar jazz in Rotterdam’: verspreid over de Kop van Zuid én de Kaap vinden op 25 en 26 oktober funky optredens plaats vol actuele (inter)nationale ontdekkingen en een hoofdrol voor Rotterdamse makers, in LantarenVenster,Nederlands Fotomuseum, Kantine & Theater Walhalla en in Verhalenhuis Belvédère.

Eric Vloeimans
Op zaterdag 26 oktober is een van de meest toonaangevende Nederlandse jazzmuzikanten van deze tijd Eric Vloeimans een absolute spilfiguur, hij krijgt op uitnodiging van het festival een carte blanche. Het enige wat we weten is dat hij gitarist Jorrit Westerhof en cellist Jörg Brinkmann met zich meeneemt. Wie pakt de kans zijn improvisatiekunst in de intieme setting van Verhalenhuis Belvédère van dichtbij mee te maken? Voorafgaand aan het concert is er een live interview en Q&A. Na afloop dj Okkie Vijfvinkel, drinken en club tot 01 uur.
Tijd concert: 22.15 uur – 01.00 uur. Kaarten zijn alleen te koop via www.fjir.nl.

Jazz Club Belvédère in de middag
Voorpret is het allerbelangrijkst. Vanaf 15 uur is het Verhalenhuis al Jazz Club Belvédère, een café met een fotostudio waar jazzartiesten van toen en nu worden geportretteerd, zeldzame platen worden gedraaid, er is een live optreden van klarinettist / saxofonist Ben Vrauwdeunt (87) en Rob van Kreeveld (79), een lezing van jazzkenner Hans Zirkzee om 17 uur en een Soulfood maaltijd om 18 uur. Entree is gratis, de maaltijd is € 12,50 p.p. Reserveren voor de maaltijd is noodzakelijk en kan via deze link.
Tijd Jazz Club Belvédère: 15.00 – 19.00 uur.Reacties zijn gesloten .