Za 28 jan.: Poëzieweek 2023 Vriendschapsdiner met Poetische Rotterdam

 

Op zaterdag 28 januari vieren we met Rotterdamse dichters de Vriendschap, met veel poëzie en samen eten. Iedereen is van harte uitgenodigd aan te schuiven bij het Poëzie Vriendschapsdiner 2023.

 

 

Vrienden luisteren, lachen, steunen, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie je bent en wordt. Ook poëzie kan een vriend zijn. Gedichten helpen om geluk en verdriet te delen, om troost te vinden of gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

 

Poëzieweek 2023 (Vlaanderen & Nederland) viert de vriendschap in al haar facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met vrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of de spontane vriendschap van vorige week op een zonnig terras. Poëzie maakt belangrijke momenten hierin tastbaar en alledaagse momenten kostbaar. Het grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt in 2023 voor de elfde keer gevierd. Van Alkmaar tot Zottegem, van peuterklas tot leesgroep, velen doen mee aan de Poëzieweek 2023.

 

De groep Poëtische Rotterdam viert de Vriendschap in Verhalenhuis Belvedere op zaterdag 28 januari 2023 met een poëziediner. De groep bestaat 20 jaar en is ooit ontstaan uit de legendarische poëzie programma’s in De Consul en voor stichting Weerwoord en bestaat uit Rotterdamse dichters van verschillende culturele achtergronden: Albana Shala, Gerard van Hameren, Jantine Dijkstra, Juan Heinsohn Huala, Leo Stilma, Marco Nijmeijer, Shakila Azizzada en Amir Afrassiabi (1934-2021).

 

Eind 2022 verscheen haar 1e poëziebundel Hier zijn doet me goed (Uitgeverij Carabela Books) met een voorwoord van dichteres Hester Knibbe en rijk geïllustreerd met werk van Amir Afrassiabi en Juan Heinsohn Huala.  Hester Knibbe schrijft: ,,Deze bundel herbergt een lyrische veelstemmigheid die verbindend werkt, een net wordt of een korf, soms de contouren krijgt van een tempel. De taal in de gedichten is verstaanbaar en secuur. De manier van observeren nu eens dromerig, dan weer helder en alert. De relatie tot de ander, de wereld wordt vanuit verschillende perspectieven en culturele achtergronden verkend.”

 

Kom 28 januari naar Verhalenhuis Belvédère en vier de vriendschap aan tafel met live poëzie, muziek en een maaltijd uit de Volkskeuken. Er zijn optredens van bijna 20 dichters uit Rotterdam.

 

Wanneer: zaterdag 28 januari 2023
Tijd: 17.30 – 22.00 uur
Kosten: programma gratis, diner € 15 p.p. Reserveren noodzakelijk via deze link.

 

Een programma van stichting Zona Franca ism Verhalenhuis Belvedere met dank aan Cultuur Concreet.


Reacties zijn gesloten .