Za 29 aug.: Verhalencollege #22 ‘Verwondering: het buitengewone in het gewone zien’

 

Belvédère’s Verhalenacademie presenteert zaterdag 29 augustus Verhalencollege #22: ‘Verwondering: het buitengewone in het gewone zien’ onder leiding van veranderkundige Joeri Kabalt. Met aansluitend de mogelijkheid om de expositie van ‘pinhole’ foto’s van Joop Reijngoud te bezoeken aan de Rijnhaven.

 

 

 

Verhalencollege #22: ‘Verwondering: het buitengewone in het gewone zien’

Joeri neemt je in dit verhalencollege mee op haar zoektocht naar verwondering. Zij vertelt over denkers, dichters en persoonlijke vragen en verhalen die haar inspireren. Verwondering gaat over het buitengewone in het gewone zien. Een manier van kijken die je kunt oefenen, maar soms ook hard werken is. Hoe vaak kijken we niet om ons heen met ‘on-ziende ogen’? Vliegen de dagen aan ons voorbij? Leven we ons leven op de automatische piloot? Joeri ontdekte dat het helpt om dagelijkse routines en rituelen te creëren om je te verwonderen. Zij doet bijvoorbeeld al vijf jaar een dagelijkse ochtendwandeling. Tijdens de wandeling neemt zij de tijd om rond te dwalen en écht goed om haar heen te kijken. In dit college nodigt Joeri je uit om op zoek te gaan naar manieren  waarop jij – op jouw manier- je nog vaker kunt verwonderen.

 

Programma

 

15.00 uur inloop met koffie, thee en iets lekkers
15.15 uur start Verhalencollege
17.00 uur afronding Verhalencollege
En voor wie wil:
17.15 uur ‘verwonder’ wandeling naar de Rijnhaven
17.30 uur bezoek ‘pinhole’ expositie met Joop Reijngoud

 

Deelname € 7,50  p.p. inclusief koffie/thee met iets lekkers.  Gratis voor vrijwilligers van Verhalenhuis Belvédère. Reserveren is noodzakelijk via deze link

 

 

Joeri Kabalt is al jarenlang gefascineerd door verwondering, verhalen en het leven van betekenisvolle vragen. Zij werkt met deze thema’s als veranderkundige in organisaties vanuit Kessels & Smit, The Learning Company. Ook heeft zij meerdere boeken over deze onderwerpen geschreven. Joeri promoveerde begin dit jaar op haar onderzoek over ‘verwondering en magie in het dagelijks leven en in organisaties’ bij Ashridge Executive Education in Engeland.

 

‘Pinhole’ expositie van Joop Reijngoud  

Na het college is er de mogelijkheid om met een ‘verwonder-oefening’ te wandelen naar de Rijnhaven. Daar kun je de expositie met de ‘pinhole’ foto’s van Joop Reijngoud bekijken. Een expositie die in onze beleving mooi past bij het thema van dit Verhalencollege.

 

 Reacties zijn gesloten .