Za 29 feb.: Roffa Luisterverhalen in De Expeditie in Theater Zuidplein

 

Verhalenhuis Belvédère presenteert de podcast voorstelling ‘Roffa’ met een selectie (of sneak peek) van verhalen van Rotterdammers met Marokkaanse, Syrische, Molukse, Chinese en Estse roots tijdens De Expeditie in Theater Zuidplein.


 

De voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg beleefde onlangs een glorieuze première en tourt nu door Nederland. Een cast van acteurs, musici en tientallen statushouders brengen theater, muziek & dans samen in deze voorstelling over het leven als vluchteling. In het weekend van 28, 29 & 30 februari speelt Hoe ik talent voor het leven kreeg in Theater Zuidplein in Rotterdam.
In het verdiepingsprogramma De Expeditie bieden verschillende Rotterdamse organisaties met debat, muziek, film, comedy, kunst en workshops een menselijk perspectief op hoe het is om te vluchten, alles achter te laten, en een nieuw leven op te bouwen in een vreemd nieuw land.
 
Tijdens De Expeditie presenteert Verhalenhuis Belvédère op zaterdag 29 februari tussen 14.00 en 16.00 uur een luistervoorstelling, met een selectie van verhalen uit de Belvédère podcast collectie: we interviewden de afgelopen jaren zeker 500 Rotterdammers en maakte zo’n 50 podcasts/luistervoorstellingen. Het is een waardevolle verzameling of archief om te bewaren en uit te bouwen. De Rotterdamse bevolking bestaat uit meer dan 200 nationaliteiten, het is een stad van immigratie en emigratie, van doorstroming en nieuwe vestiging, van een zeer grote verscheidenheid aan inwoners. Vanzelfsprekend zijn er talrijke verhalen opgenomen over landverhuizen, vluchten en opnieuw beginnen.
 
Samen met betrokken vertellers uit de verzamelde verhalen start Verhalenhuis BelvédèreRoffa, een nieuw Rotterdams Historisch Genootschap van de Toekomst dat in verbondenheid en vanuit meerstemmigheid het verhaal van de stad wil vastleggen, koesteren, vertellen en doorgeven middels podcasts, ontdekkingstoers en een kalender van culturele vieringen en herdenkingen in de stad. In het voorjaar van 2021 zal Roffa het eerste podcast festival in Rotterdam presenteren. Op zaterdag 29 februari in samenwerking met De Expeditie een voorproefje of aftrap.
 
De toegang in de middag is gratis. In verband met het aantal hoofdtelefoons verzoeken we je om zeker te zijn van een hoofdtelefoon een mail te sturen via laura@verhalenhuisbelvedere.nl.
 
Het hele programma van Hoe ik talent voor het leven kreeg – De Expeditie vind je hier.Reacties zijn gesloten .