Za 29 okt.: Toy Vieira 40-jarig muziekjubileum in de Kaapverdiaanse Volkskeuken

 

Productiehuis SchoneKunsten en Verhalenhuis Belvédère presenteren

 

Toy Vieira 40-jarig muziekjubileum

zaterdag 29 oktober 2022

 

 

De Kaapverdiaanse Rotterdammer Toy Vieira is muzikant, componist en arrangeur en bekend als maker van traditionele muziekstijlen uit Cabo Verde zoals de morna en coladeira. Hij is een begrip in de muziekwereld en in het bijzonder wereldmuziek uit Cabo Verde. Bekende nummers die hij heeft gemaakt, zijn: Dança ma mi Criola, Falso testemunho, Corragem Irmon. Maar ook wordt Toy in 2013 uitgenodigd door niemand minder dan de Belgische singer-songwriter Stromae om te spelen op het nummer Ave Cesaria dat toegewijd is aan de beroemde zangeres Cesaria Evora.

 

In 2022 jubileert Toy Vieira en is hij 40 jaar beroepsmuzikant. Het avontuur begint op 12 juli 1982 wanneer zijn broer muziek virtuoos Paulino Vieira hem laat overvliegen naar Portugal om daar als beroepsmuzikant te gaan werken. Samen met Tito Paris arriveert hij in Portugal. Daar beginnen zij aan hun nieuwe carrière. In het jaar 2022 zijn beide heren nog steeds actief met 40 jaar ervaring, prachtige composities, succesvolle nummers op hun naam, eervolle erkenningen, trofeeën en awards. Toy heeft in zijn muzikale leven aan heel veel muzieknummers bijgedragen al dan niet als componist, arrangeur, tekstschrijver of sessiemuzikant. Hij heeft de beste artiesten muzikaal begeleid zoals: Cesaria Evora, Bana, Tito Paris, Lura, Nancy Vieira en ga zo maar door.

 

Sinds 2012 woont Toy in Rotterdam. Van zijn werkzame leven als muzikant is hij 10 jaar werkzaam vanuit Rotterdam. Momenteel is hij één van de weinige die nog de traditionele Kaapverdische muziek maakt. Productiehuis SchoneKunsten en Verhalenhuis Bélvèdere presenteren tijdens de Black Achievement Maand een speciaal storytelling dinerconcert. Het publiek gaat luisteren naar het levensverhaal van Toy Vieira en een selectie van zijn composities worden gespeeld. Dit alles in combinatie met een brunch of diner. Er worden twee concerten gegeven op dezelfde dag een middag- en avondconcert. Special guest is Tito Paris die overkomt uit Portugal. Ook hebben Jacqueline Fortes, Américo Brito, Dina Medina, Poliana Vieira, Sonia Andrade, Armindo Pires hun medewerking toegezegd. De begeleidende muzikanten zijn: Paulo Bouwman, Manu Ramalho, Walter Matos, Nhela Santos en Toy Vieira zelf.  

 

Met dank aan de gemeente Rotterdam en stichting Elise Mathilde fonds.

 

Wanneer:

zaterdag 29 oktober 2022

 

Tijd:

brunchconcert: 15 – 18 uur, inloop/ontvangst 14.30 uur

dinerconcert: 20 – 23 uur, inloop/ontvangst 19.30 uur

 

Deelname:

€ 23,50 inclusief programma, Kaapverdiaanse maaltijd en welkomstdrankje, tickets reserveren via deze link.

 

 

 Reacties zijn gesloten .