Za 3 sept.: speciale Kaapse Tafel met Henkes, Haven & Vis

 

De Kaap in al haar glorie anno 2022, is gemaakt door de Kapenezen, de mensen die er geboren en getogen zijn en hun hele leven lang gebleven zijn. Als ook door de Katendrechters die misschien niet hun wieg hier hadden staan of even weg zijn geweest, maar wel alle verhalen en legendes mede kleur hebben gegeven. Om dit vast te houden, vast te leggen, te eren en te delen, organiseren we iedere laatste vrijdag van de maand de Kaapse Tafel. Samen eten en ontmoeten met echte Kapenezen en Katendrechters.

 

Speciaal voor de Wereldhavendagen én ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Havenkinderen in het Verhalenhuis, presenteren we op zaterdag 3 september een speciale editie van de Kaapse Tafel, van 16 tot 20 uur.
Alle zestigplussers die wonen op de Kaap zijn uitgenodigd om aan deze Kaapse Tafel onze gast te zijn en gratis te komen dineren en tegelijkertijd de preview mee te maken van de nieuwe documentaire over Dolf Henkes, de Katendrechtse schilder. Let op: tot de voorraad strekt. De gastkok van deze avond is Paola Marchesi.

 

 

Wanneer: zaterdag 3 september 2022

 

Tijd: 16 – 20 uur

 

Programma:

16 uur inloop en ontvangst

16.30 uur welkom & introductie tentoonstelling en film

16.45 – 17.15 : vertoning film op groot scherm

17.15 – 18.00 : bezoeken expositie Havenkinderen

18 – 19.30 : samen vis eten

20.00 : einde, uitloop

 

Deelname:

Kosten deelname (maaltijd, expo, film): € 20 per persoon. Kapenezen en Katendrechters 60+ kunnen gratis deelnemen. Reserveren noodzakelijk via deze link.

 

  

 

 

Onderdeel van Boulevard Katendrecht

Het evenement Boulevard Katendrecht komt tot stand met steun van: Mondriaan Fonds, RCE Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed & Theater LantarenVenster.

De film is in opdracht van Stichting Henkes tot stand gekomen met steun van: Fonds 21, stichting Droom en Daad, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Erasmusstichting, G.Ph. Verhagen-stichting, Power House Company, Gemeente Rotterdam, Verhalenhuis Belvédère en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 Reacties zijn gesloten .