Za 30 apr.: Stadstour ‘Ontmoetings- plekken in het Oude Westen’

 

In samenwerking met OMI Rotterdam presenteert Verhalenhuis Belvédère op zaterdag 30 april 2022 de stadsontdekkingstocht ‘Ontmoetingsplekken in het Oude Westen’.

 

 

 

De stadswijk het Oude Westen kent vele ontmoetingsplekken die door bewoners zijn bedacht en door bewoners worden opengehouden. Van de prachtige Tuin de Bajonet tot de recente Werkplaats Duurzaam. Els Desmet (Stadsgeograaf/Verhalenhuis) en Pieter Kuster (OMI) nemen je deze middag mee op ontdekkingstocht naar een aantal van deze plekken. Onderweg vertellen ze over de betekenis van publieke ontmoetingsplekken, over de achtergrond van de initiatieven en over de rijke en roemruchte historie van het Oude Westen. Ook maken we kennis met enkele mensen die zich inzetten voor deze initiatieven.

 

Afsluitend is er een bezoek aan de expositie ‘Ontmoetingsplekken Maken’. Deze expositie toont tekeningen, foto’s en objecten van de ontstaansgeschiedenis van vijf bijzondere publieke ruimtes met een sociaal-culturele functie in het Oude Westen. Een aantal van die plekken bezoeken we ook tijdens de middag. Het zijn plekken die samen met bewoners door (interieur)architect Ruud Brugghe zijn ontworpen en de projecten in de buitenlucht – zijn in samenhang met de groenprojecten van landschapsontwerper en stedenbouwkundige Wolbert van Dijk bedacht.

 

Wanneer:
Zaterdag 30 april  2022

 

Tijd:
13.00 – 15.00 uur, inloop 12.45 uur

 

Waar:
ontvangst bij Werkplaats Duurzaam bij de Aktiegroep het Oude Westen, Gaffelstraat 1-3  (zijstraat West-Kruiskade)

 

Deelname:
€ 3,50 p.p. Dit bedrag kun je ter plaatse betalen (cash of pin). Reserveren is wel noodzakelijk en kan een door mail te sturen naar info@omirotterdam.nl.

 

Foto’s: OMI | Bas Czerwinski.

 

Meer info over de tentoonstelling ‘Ontmoetingsplekken Maken’:  www.omirotterdam.nl

 Reacties zijn gesloten .