NIEUW: het verhaal van Teun Hocks in Depot

 

 

Vanaf zaterdag 30 maart 2024 presenteren we in het Verhalendepot, in onze ruimte op de derde verdieping in het Depot van Boijmans Van Beuningen de collectie Teun Hocks 

 

 

HET VERHAAL VAN TEUN HOCKS

 

Teun Hocks (1947 – 2022) is beeldend kunstenaar, fotograaf en verhalenverteller, bekend om zijn beschilderde foto’s met hemzelf in de hoofdrol; als de gewone mens die de grote, wonderlijke wereld tegenkomt. De laatste jaren van zijn leven werkte en woonde hij afwisselend in Frankrijk en in Rotterdam-Katendrecht. Een van zijn favoriete plekken op de Kaap was Verhalenhuis Belvédère waar hij samen met zijn vrouw, beeldend kunstenaar Annerie Teuling, regelmatig koffie kwam drinken.

 

Dochter Jessie en zoon Daan beheren nu zijn nalatenschap en willen dit graag de allermooiste plek geven. In het Verhalendepot, de eigen ruimte van het Verhalenhuis in het Depot van Boijmans Van Beuningen, doen zij onderzoek naar wat Teuns erfgoed allemaal omvat. Er is een grote collectie werken maar er zijn ook vele schetsboeken, tekeningen, rekwisieten, camera’s, werkgereedschappen, negatieven en dagboeken. Er is een video van kleindochter Ava Roscam Abbing en er zijn verhalen van dochter Jessie en zoon Daan via een podcast/luisterverhaal.

 

Samen met zijn familie ontdekken en verbeelden we zo het verhaal van Teun Hocks; van zijn leven en werk, zijn verbondenheid en vriendschap met Rotterdam-Katendrecht en het Verhalenhuis en zijn betekenis voor de kunst.

 

Wij nodigen je graag uit hiervan onderdeel uit te maken.

 

 

 

 

 

Wanneer: elke do, vr, za & zo tussen 12 en 16 uur.

 

Locatie: Verhalendepot op de 3e etage in Depot Boijmans, Museumpark 24

 

Toegang: het Depot van Boijmans is voor mensen met een RotterdamPas en Museumjaarkaart toegankelijk voor € 1. Voor overige bezoekers €20 p.p. (t/m 18 jaar gratis). Let op: alle tickets tot het Depot moeten wel vooraf online gereserveerd worden. De toegang gaat op basis van een tijdslot. Reserveren kan via de site van Boijmans via deze link.

 

 

 

VERNISSAGE:

 

zaterdag 30 maart 2024 13 – 17 uur in het Verhalendepot (3e etage Depot Boijmans) in aanwezigheid van Annerie Hocks-Teuling, Jessie Hocks, Daan Hocks. We sluiten de dag af met een gezamenlijke maaltijd van 18 – 20 uur op onze thuisbasis in het Verhalenhuis in Rotterdam-Katendrecht, hiervoor is reserveren noodzakelijk, zie hieronder.

 

 

Vernissage diner in Verhalenhuis:

za 30 maart v.a. 18 uur, deelname € 17,50 p.p. ; reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

 

 Reacties zijn gesloten .